Razno

WWW.FIGULUS.HR

Naslovi iz naše biblioteke kojima možete obogatiti ovu Korizmu Nekoliko prijedloga... :) Blagoslovljeno čitanje!

Naslovi iz naše biblioteke kojima možete obogatiti ovu Korizmu

Foto: Shutterstock

 

Magdalena Gornik – životopis slovenske mističarke

Magdalena Gornik ima mnoge sličnosti s karizmama i poslanjem života svetaca poput Gemme Galgani ili Padra Pija. Nosila je Kristove rane, imala mnoga viđenja, prorokovala i opominjala, istovremeno boravila na više mjesta, komunicirala sa svecima i anđelima, s dušama u čistilištu, iako skromna i neuka poznavala je tajne Božje… No, svi darovi odmiču se pred ovim: njezina je ljubav i zagledanost i predanost Isusu Kristu bila neopisiva, te nas upravo to treba ponajviše nadahnuti i potaknuti na razmišljanje a onda i na djelovanje. (Fr Marko Glogović, pavlin)

Beskrajno je Božje milosrđe

Razmatranja Križnog puta i Svete krunice s duhovnikom sv. sestre Faustine, bl. Mihaelom Sopoćkom.

Pastiri

Crkva prolazi teške, dramatične trenutke. Najteže nakon progona u prvim stoljećima, kako je rekao papa Benedikt XVI. Ali ne zbog poteškoća koje dolaze izvana, već zbog onih koje stvaramo iznutra. Ipak, ništa ne može ugasiti vatru Evanđelja. Gospodin sve čini novim. I vrijeme u kojem živimo vrijeme je milosti. (Autor)

Ovce

Mnogi se žale da su crkve prazne (ali čime smo ih napunili?)… i da više ne možemo dovesti ljude u crkvu (moramo ih dovesti Kristu, ne u crkvu)…  Pokušajmo, zaista, resetirati ono što znamo, počevši od nule, pokušajmo ponovno krenuti uz rijeku, vratiti se izvorima, počecima.

Pokušajmo ozbiljno shvatiti je li vrijeme u kojem živimo vrijeme nemilosti ili vrijeme milosti. Čini li Bog uistinu sve novim, a mi to ne primjećujemo (Otk 21,5)? (Autor)

Pastiri i anđeli iz Fatime

Živimo u vremenima jasnih ostvarenja ovih poruka. Više nego ikad osjećamo svoju nemoć, obiteljske krize, udare demona i zbunjenost u svakom pogledu i svugdje. Svijet je u strašnim previranjima. Bog nam daje ponovno Majku Isusa Krista, kao velik znak i putokaz. Ne prezrimo ovo svjetlo s neba, uđimo u Majčino Srce; čitajući ovo djelo, otkrijmo rješenja za svoje padove i muke, ne zaboravljajući istinu: gdje je Isus, ondje je i Marija; gdje je Marija, ondje je i naš Spasitelj i naše spasenje. (Fr Marko Glogović, pavlin)

Pastiri i anđeli iz Fátime; autor Marcello Stanzione; naklada Figulus

Krunica otkupljenja

Svaka krunica ima svoju svrhu i svoje značenje, svaka nam krunica otkriva Božji plan za nas i ispunja nas određenim vrstama milosti. Po krunici otkupljenja možemo izmoliti milost pokajanja, oproštenja, iscjeljenja i ozdravljenja za sebe i za druge koji su potrebni Božjeg milosrđa.

Moleći ju, Duh Sveti nas usmjerava na Izaijin prikaz Isusove muke na križu, na njegova „Čovjeka boli“ i na pet milosti koje je vidio da se događaju po Njegovu otkupljenju. Tih pet milosti su ujedno i pet otajstava otkupljenja. (Autor)

Košulja od vatre

Mala Terezija je pripremala teren za našu generaciju. Nitko nije mogao teret psihičke patnje podnijeti bolje od nje. Ona je u svojoj nutrini, na nevidljiv način, u skrovitosti, dopustila pročišćujućem plamu Kristove ljubavi da joj sažeže srce. 💓

U ovim Heatherinim memoarima čitamo kako je ona, obraćenica s burnom prošlošću, provela godinu dana razmatrajući o svetoj Maloj Tereziji. Nasljedujući ju koliko god je mogla, otkriva radikalnu vjeru, istinsku ljubav i nevjerojatno plodan život svima nam drage francuske redovnice. I ohrabruje svakoga od nas da i mi iskreno ispričamo svoju priču…

Sveta Misa. Najsvetiji događaj na svijetu

„Sveta Misa, dječice, neka vam ne bude običaj, nego život. Živeći svaki dan Svetu Misu, osjetit ćete potrebu za svetošću i rast ćete u svetosti.” (Gospina poruka u Međugorju, 25. siječnja 1998.)

Ni jedna tvoja bol nije bila uzalud

„Spoznaja da je ono što ti se događa, a još više tvoje prihvaćanje onoga što se događa u tvojemu životu, bilo zamišljeno za tebe od početka vremena, mijenja sve. Naša stvarnost, prigrlimo li je i živimo sa srcem predanim Bogu, uvijek je ona najbolja moguća. To je ona ispravna za naše spasenje.“ (Iz knjige)

Isus govori Faustini i tebi

Vrlo praktično i uistinu s krasnim duhovnim mislima, ova nam razmatranja mogu umnožiti vjeru, učvrstiti nadu i usavršiti ljubav; mogu nas okrijepiti kad klonemo, probuditi za sve ono Božje lijepo, spasonosno, korisno i plemenito; nadahnuti i prožeti naš dan već izjutra za stajanje uz i za Isusa. Preporučam od srca! (Marko Glogović, OSPPE)

Berta Petit i pobožnost Prežalosnomu i Bezgrešnomu Srcu Marijinu

Ova knjižica sadrži VELIKU ISUSOVU PORUKU! Koliko ćemo ju još dugo ignorirati?

Sve naslove možete pronaći u našoj web-knjižari ovdje. 😊

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh