Aktualnosti

POGLED NA ŽIVOT SKRIVEN OČIMA JAVNOSTINa BBC-u prikazana emisija Povlačenje u samoću: meditacije iz samostana o životu benediktinskih redovnika Osim televizijske serije, BBC je i na radiju pripremio prigodan sadržaj s ciljem širenja benediktinske duhovnosti.

Na BBC-u prikazana emisija Povlačenje u samoću: meditacije iz samostana o životu benediktinskih redovnika

Na BBC-u je krajem listopada prikazana emisija Povlačenje u samoću: meditacije iz samostana, koja je gledateljima približila životni stil benediktinaca, koji je skriven od očiju šire javnosti.

Emisija je prikazana u tri epizode, u kojima su predstavljene tri različite opatije: Downside, Belmont i Pluscarden. U emisiji je izostavljen pripovjedač, a naglasak je stavljen na mir i ljepotu kontemplativnog života redovnika; do izražaja su došli samo prirodni zvukovi iz samostana i njegova okruženja.

Na BBC-u prikazana emisija Povlačenje u samoću: meditacije iz samostana o životu benediktinskih redovnika

Gledatelji su imali priliku vidjeti različite znamenitosti, čuti zvuk gregorijanskih pjesama, vidjeti kako izgledaju vrtovi… Emisija je vođena benediktinskim geslom Ora et labora, a uz to su je prikazano kako izgleda ručni rad nekolicine redovnika koji se time bave.

Osim televizijske serije, BBC je i na radiju pripremio prigodan sadržaj s ciljem širenja benediktinske duhovnosti.

U nastavku vam donosimo trailer emisije Povlačenje u samoću: meditacije iz samostana:

Izvor:  Catholic News Agency; Book.hr 

Prevela i priredila Gabriela Jurković

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh