Aktualnosti

SVETI PETAR U ŠUMI

NAŠI BIJELI FRATRI TREBAJU PODRŠKU Pomozi nam izgraditi kapelicu vječnoga klanjanja i svetište euharistije Pavlini iz Svetog Petra u Šumi usred su izgradnje!

In-eternum - katolički planer

Pavlinski samostan u Svetom Petru u Šumi u Istri postat će još duhovno bogatiji zahvaljujući kapelici vječnoga klanjanja koja bi se nalazila u samostanu.

Prijedlog je to biskupa Porečke i Pulske biskupije mons. Ivana Štironje.

„Kapelica je u izgradnji i potrebna nam je vaša duhovna i materijalna pomoć“, pozivaju naši pavlini.

„Molimo vas budite nam podrška u ovom projektu koji će biti na korist prvenstveno istarskim vjernicima, a i također našoj pavlinskoj zajednici.“

Sveti Pavao iz Tebe, po uzoru na kojeg je Red utemeljen, zaštitnik je male djece. Uz Majku Božju, Kraljicu Pustinjaka, pavlini kroz povijest najviše štuju otajstvo svetog Križa i Anđela Čuvara

Radovi su započeli čišćenjem prostora na mjestu nove kapelice. A kako napreduju radovi možeš pratiti ovdje.

Pavlini, Red Svetog Pavla Prvog Pustinjaka pustinjački su red nastao u 13. st. u Mađarskoj i Hrvatskoj, okupljanjem raspršenih pustinjaka u redovničku zajednicu te se ubrzo proširio čitavom srednjom Europom. Danas u Hrvatskoj imamo tri pavlinska samostana.

Sveti Pavao iz Tebe, po uzoru na kojeg je Red utemeljen, zaštitnik je male djece. Uz Majku Božju, Kraljicu Pustinjaka, pavlini kroz povijest najviše štuju otajstvo svetog Križa i Anđela Čuvara.

Donirajmo, pomozimo

Doniraj i pomozi nam: IBAN: HR4924020061100294202

Pavlinski Samostan Sveti Petar u Šumi

 

“Od srca zahvaljujemo na svakom daru, jer svaki dar je dragocjen. Baš kao i darivatelj!

Ovim darom podupiremo naš apostolat i služenje”, poručuju naši bijeli fratri – pavlini.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh