Duhovnost

VALOVI MILOSTI

Predivan poticaj p. Pelanowskog: Povjeri se Mariji Kao što dijete zbog svoje slabosti dobiva hranu od majke, tako izabrani svu svoju duhovnu hranu i svu svoju snagu primaju od Marije

Foto: Pixabay

 

Može li netko tko je uslišao Boga ne uslišati čovjeka? Može li Marija, koja je spoznala onoga tko je nespoznatljiv, ostaviti bilo koga neuslišanim? Da, u svojem majčinskom srcu skladišti, kao u riznici, nebrojene količine ljudskih glasova, povezujući ih i sastavljajući, nastojeći razumjeti svakoga od nas, jer sami sebe često ne razumijemo i ne znamo za što molimo (Mk 10, 38)!

Naše su molitve poput neuredne tezge koju treba urediti prije nego što ih se predstavi Bogu

Naše su molitve poput neuredne tezge koju treba urediti prije nego što ih se predstavi Bogu. Tko to može napraviti ako ne ona, koja nam pomaže smjestiti i urediti sve ono što je predstavljalo očajan nered u našim molitvama? Ona nas je čuvala, kao što je u svojem srcu čuvala Sina Božjeg.

Tko joj se povjeri, ostaje nedirnut mračnim pandžama demona

Bdije nad nama, kako sami sebi ne bismo učinili što nažao. Čuva nas i spašava. Tko joj se povjeri, ostaje nedirnut mračnim pandžama demona. Marija je od Boga prihvatila specifično vladanje nad dušama, ne bi li ih krijepila i pospješila njihovo sazrijevanje u Bogu. Sveti Augustin čak na jednom mjestu kaže da su u ovom životu svi izabrani skriveni u Marijinu okrilju i da će ugledati dan onda kad ih Dobra Majka porodi za vječni život. Kao što dijete zbog svoje slabosti dobiva hranu od majke, tako izabrani svu svoju duhovnu hranu i svu svoju snagu primaju od Marije.

Iz knjige „Valovi milosti“ autora p. Augustyna Pelanowskog. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh