Osobni razvoj

DOVOLJNO DOBAR

Je li ovo i vaš najveći problem? Proganjaju nas iskrivljeni osjećaji da nismo dovoljno dobri. Takva nas razmišljanja dovode u stanje u kojem više ne vidimo Božju ljubav. Predaj mu te osjećaje

Foto: chaiyapruek youprasert, Shutterstock

 

„…opravdat će mnoge, jer sam će nositi bezakonja njihova.“ (Izaija 53,11)

Isus je svojom smrću ponio našu krivnju

Za mnoge od nas, najveći problem je taj što mi ne volimo sebe i naš iskrivljeni pogled na nas same otežava nam vjerovati u to da nas Bog voli.

Godinama sam se borila s ovim problemom. Većinu svog vremena provela sam pokušavajući se promijeniti, ali samo sam se osjećala frustrirano, dok bi me đavao mučio krivnjom. Osjećala sam se nedovoljno dobrom.

On želi da budeš slobodan od krivnje i osude

Izaija, u 53. poglavlju, govori nam da je Isus, kada je umro za naše grijehe, ponio našu krivnju. Toliko nas je volio da je platio cijenu da mi ne bismo morali podnositi užasan osjećaj osude. Ako dođemo Gospodinu i iskreno se pokajemo za svoje grijehe, On će nam oprostiti. Zato nema razloga živjeti pod osudom.

Bog te voli i želi da Mu vjeruješ i primiš to u isto vrijeme. Također, On želi da budeš slobodan od krivnje i osude. On ti kaže da si dovoljno dobar. Prihvati to danas i živi život u pobjedi.

 

Molitva

Bože, tvoj Sin je uzeo moju kaznu i krivnju, i u Kristu sam dovoljno dobar. Danas to vjerujem i odbijam živjeti pod teretom krivnje i osude. Tražim i primam Tvoj oprost.

Za Book.hr priredila M. V., odabrala A. P.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh