Brak i odnosi

LJUBAV I POŠTOVANJE

Naš je brak spasila bezuvjetna ljubav moga supruga „Prošloga listopada zamolila sam ga da ode od kuće. Željela sam biti sama, trebalo mi je prostora i jednostavno sam osjećala da ga više ne volim…“

Naš je brak spasila bezuvjetna ljubav moga supruga

[NAJAVLJUJEMO] U travnju 2018. dr. Emerson će u Hrvatskoj održati nekoliko seminara. Donosimo vam raspored susreta, a ulaznice u pretprodaji možete kupiti u našoj web-knjižari (detaljnije) ili na našim mjesečnim molitveno-evangelizacijskim susretima (raspored). Ulaznice će se moći kupiti i na sam dan susreta na ulazu u dvoranu. Predavanja će biti simultano prevođena na hrvatski jezik. O snažnoj i jednostavnoj poruci koje je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze više saznajte ovdje .

Iskustva i svjedočanstva osoba koje su prisustvovale nekom od seminara dr. Emersona Eggerichsa i počele primjenjivati snažnu i jednostavnu poruku ljubavi i poštovanja!

Volio me i onda kada u mome ponašanju nije bilo ničega lijepoga

Mi smo danas još uvijek zajedno samo zato što je moj muž tijekom proteklih nekoliko mjeseci činio upravo ono o čemu ste pričali na vašoj Konferenciji ljubavi i poštovanja. Volio me i onda kada u mome ponašanju nije bilo ničega lijepoga te se borio za naš brak i obitelj i onda kada se sve već bilo raspadalo. Prošloga listopada zamolila sam ga da ode od kuće. Željela sam biti sama, trebalo mi je prostora i jednostavno sam osjećala da ga više ne volim. Iako to nije želio, on je ipak udovoljio mojoj molbi i otišao na dva tjedna… Znala sam da će se našom rastavom život naših kćeri i moj život drastično promijeniti. Razmišljala sam već o zajedničkom skrbništvu, o tome kako bi bilo dobro prodati našu kuću koju smo nedavno obnovili… Zapravo uopće me nije bilo briga, samo sam željela stati na kraj našemu braku! U međuvremenu, on je molio, proučavao knjige i predavanja o braku s čvrstom odlukom da će me voljeti bez obzira na sve.

Svake večeri prije spavanja on bi me primio za ruku moleći za mene i naš brak

Našim je kćerima on sve više nedostajao pa sam ga pozvala da se vrati kući i ostane do daljnjega. Svake večeri prije spavanja on bi me primio za ruku moleći za mene i naš brak, a ja sam samo nervozno buljila u strop čekajući da završi s molitvom. On mi je ostavljao kratke poruke ili cvjetić na ogledalu u kupaonici ili u mome autu. Činio je toliko sitnica kako bi mi pokazao da me voli i da neće tek tako dopustiti da se naš brak dokraja raspadne.

Sve me to užasno iritiralo. Mislila sam u sebi: „Zar on ne shvaća da ga ja ne volim i da više ne želim biti s njime? Zašto se uopće toliko trudi?“ Zasigurno već odavno nisam osjećala nikakvu zaljubljenost prema njemu. Moje potrebe nisu bile ispunjene, stoga sam htjela prekinuti naš odnos. Znam, to je bilo jako sebično i nezrelo. U emocionalnom sam smislu prolazila kroz nešto što ni ja ni on nismo baš dobro shvaćali, ali on je bio uz mene i volio me kroz cijelo to razdoblje.

Danas iskreno volim svoga muža

Poštedjet ću vas detalja rekavši da sam na koncu ipak popustila. Naime, nijedna žena pri zdravoj pameti ne bi mogla odbaciti svu tu ljubav i odanost koju mi je on iskazivao. Danas iskreno volim svoga muža. Naučila sam da ljubav nije osjećaj, već nešto što odaberemo i za to se opredijelimo. Mi se nismo rastali zato što je moj muž odabrao voljeti me bez obzira na moje reakcije. Kada se osvrnem natrag, promotrim naš život, vidim koliko me on volio i koliko je sa mnom bio strpljiv (vjerujte mi, nimalo mu nije bilo lako), beskrajno sam mu zahvalna što je po Kristovoj snazi on spasio naš brak. Ne mogu reći da smo u potpunosti izašli iz tunela, ali zasigurno smo vrlo blizu jer svjetlo se već jasno vidi.

Tijekom 2018. godine pokrenut ćemo i male grupe (tečajeve).

Kroz te male grupe – koje su mnogim parovima preko noći promijenile shvaćanje temeljnih potreba supružnika – mnogi su brakovi bili osnaženi i obnovljeni, a mnogi i spašeni, dok su mnogi samci i parovi stvorili snažan temelj za ulazak u bračni život. Detaljnije o malim grupama i kako se prijaviti možete saznati ovdje.

Autor: dr. Emerson Eggerichs (www.loveandrespect.com)       

Prijevod: Danijel Katanović (Book.hr)

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh