Duhovnost

TAJNA RAZUMIJEVANJA

Kako nas Bog izbavlja iz nevolja Tajna razumijevanja kako nas Bog izbavlja iz nevolja može se naći u razumijevanju kako je izbavio Izraela iz njihova ropstva...

Kako nas Bog izbavlja iz nevolja

Foto: Shutterstock


 

Tajna razumijevanja kako nas Bog izbavlja iz nevolja može se naći u razumijevanju kako je izbavio Izraela iz njihova ropstva: „Sve se to njima dogodilo da bude za primjer, a napisano je za opomenu nama” (1 Kor 10,11)

Sve što se dogodilo Izraelu – njihovo ropstvo, kušnje, izbavljenje iz Egipta – jesu svjedočanstva, uzorci i primjeri za nas danas. Izraelovo fizičko izbavljenje doista predstavlja duhovno izbavljenje koje moramo vidjeti.

Jeste li se ikada pitali zašto se Izrael nije digao u pobuni dok je bio u ropstvu pod faraonom? Na kraju krajeva, on ih je prisiljavao izrađivati opeku bez slame i zapovjedio je svojim nadglednicima da ih tuku. Zašto Izraelci nisu uzeli stvari u svoje ruke? Pouzdano su imali potrebno ljudstvo, posebno nakon deset pošasti, kad je Egipat bio poharan, slab i u tuzi. Čak je i faraon priznao: „Eto, sinovi su Izraelovi postali narod brojan i moćniji od nas” (Izl 1,9).

Razlog zašto se Izrael nikada nije pobunio bio je taj što u tome ne bi uspjeli! To je za njih trebao učiniti Bog. Gospodin je rekao Mojsiju: „Vidio sam jade svoga naroda u Egiptu i čuo mu tužbu na tlačitelje njegove. Znane su mi muke njegove. Zato sam sišao da ga izbavim” (Izl 3,7-8).

Bog jasno izjavljuje: „Znam njihovu žalost”.

Ljubljeni, ako nam to ne daje utjehu u našim nevoljama, ništa neće. Gospodin govori: „Znam kroz što prolaziš, kako se osjećaš. Ali to nije tvoja bitka. Tvoj tlačitelj, đavao, previše je za tebe pa sam sišao da te izbavim.”

„Ja sam Jahve … ja ću vas izbaviti od tereta što su vam ga Egipćani nametnuli. Oslobodit ću vas od ropstva u kojem vas drže; izbavit ću vas udarajući jako i kažnjavajući strogo. Za svoj ću vas narod uzeti, i bit ću vašim Bogom” (Izl 6,6-7).

Izvor: www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Autor: David Wilkerson (1931-2011)

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh