Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Napose te molim Isuse da ti svojim blagoslovom iscijeliš, blagosloviš i ispuniš njegovo/njezino srce kako bi bilo slobodno od…

5 min

RAZMATRANJE I MOLITVA

Gospodine, učini me boljim/om suprugom. Blagoslovi me danas tako silno da sve svoje krive stavove, krive misli, okrivljavanja, sve ono što me tišti, sve ono što činim krivo, a u dubini srca ne želim činiti, sve ono što me žalosti u duši zbog mojih ili postupaka supruga/e, sve ono što mi krade radost, sve ono što mi ne da živjeti puninom života koji si ti Oče namijenio za mene i moj brak, daj mi snage i odlučnosti da danas kao nikada do sada, u vjeri i tvojoj snazi predam sve to na Isusovom Križ i shvatim da Isus jedva čeka da to napravim, da me uvede u slobodu djeteta Božjeg. Jer ako čuvam to za sebe, ako se opravdavam grešnim postupcima drugih ljudi, supružnika, kako ja imam to pravo sam djelovati krivo i na neki način sam/a biti u grijehu, nisam ništa bolji od onih koji su me povrijedili. I zato ti to predajem danas Kriste, sve ti predajem iz dubine svoje duše i zazivam slobodu na svoje srce, misli, duh, dušu i tijelo.

Napose te molim da ti svojim blagoslovom iscijeliš, blagosloviš i ispuniš njegovo/njezino srce

Napose ti donosim Isuse sve krive stavove koje sam donio ili preuzeo od svojih roditelja, možda još kao dijete i kojih se ne želim ili ne mogu odreći ili nisam uopće niti svjestan/a da se trebam odreći, a stvaraju mi probleme u odnosu prema supruzi, djeci, a ponekad meni samom/samoj. Napose ti prikazujem takve situacije i odričem se onih gdje sam „slijep“, uzmi to na svoj Križ Isuse. Pokaži mi Gospodine i potakni me da svome/svojoj suprugu/supruzi nadoknadim svojim djelima ljubavi i poštovanja sve ono gdje sam ga/ju povrijedio. Napose te molim da ti svojim blagoslovom iscijeliš, blagosloviš i ispuniš njegovo/njezino srce kako bi bilo slobodno od svake ogorčenosti, tuge, žalosti, osjećaja manje vrijednosti, neželjenosti, odbačenosti, bezvrijednosti ili bespomoćnosti. Molim tebe Marijo da izliješ obilje svoga mira u srce moga/moje supruga/e i zagrliš ga/ju.

Predajem svoj brak danas u Božje ruke i odlučujem da ću na moj brak i moga/moju supruga/u gledati kao put i putokaz ka Vječnom životu

Molim tebe Marijo za zagovor i blagoslov da obnoviš temelje moga braka, naših odnosa, razumijevanja, da se sloboda Kristova Križa izlije silno na naš brak i uništi svaku tamu i donese novo svjetlo, te da naš brak bude u središtu Kristova svjetla, tvojim zagovorom Marijo. Predajem svoj brak danas u Božje ruke i odlučujem da ću na moj brak i moga/moju supruga/u gledati kao put i putokaz ka Vječnom životu, jer vjerujem Oče da si baš zato stavio moga/moju supruga/u uz mene. Obnovi nas i oživi Kriste!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Dođi danas pred Isusa takav/a kakav/a jesi i predaj mu sebe, supruga/u, brak, djetinjstvo, sve što misliš ili osjetiš da trebaš. Ne kompliciraj, samo govori, jednostavno i iskreno, Bog sve čuje i treba tvoje srce, treba tvoj brak. Odvaži se i kreni!

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh