Svjedočanstva

PRIČE O MILOSRĐU

Nakon teške prometne nesreće koju je doživjela, redovnica je čula pitanje… To je pitanje bilo Bog. Ne znam to objasniti. U tome je pitanju bio Bog. I u tome sam se trenutku žarko željela vratiti na zemlju...

Nakon teške prometne nesreće koju je doživjela, redovnica je čula pitanje…

Foto: Shutterstock

 

Sestra Aurelia doživjela je tešku prometnu nesreću. Od automobila u kojemu je bila, ostala je samo zgnječena masa. Čudo je što je preživjela. Ispričala mi je o svojoj kritičnoj noći u bolnici.

– Iskusila sam svoju golotinju pred Bogom.

– Vidjeli ste Boga? – upitao sam.

– Sjećam se da sam tada stajala pred svojim posljednjim pitanjem. A zašto mi nisi dovela svoju djecu? Te riječi pogodile su me kao da sam stajala na potocima kiše. Nisam bila pitana o tome jesam li redovnica, već o tome jesam li voljela u životu.

– Ali niste vidjeli Boga?

– To je pitanje bilo Bog. Ne znam to objasniti. U tome je pitanju bio Bog. I u tome sam se trenutku žarko željela vratiti na zemlju, da bih mogla više voljeti.

Bog je ljubav. Bog je pitanje o ljubavi.

Iz knjige „Čamac s rupama. Priče o milosrđu“ autora Jana Grzegorczyka. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh