Aktualnosti

SNAŽNO SVJEDOČANSTVO

Nakon terorističkog napada na Šri Lanki, sve više ljudi sudjeluje na svetim misama Danas su crkve na Šri Lanki posjećenije nego li prije. Svjedočanstvo katolika je iznimno snažno. Budistička većina na tom otoku, ali i hindusi i muslimani – kako su izvijestili izvori Biskupije Colombo – dive se reakciji kršćana, u znaku nenasilja i pomirenja

Foto: Facebook

 

Kardinal Fernando Filoni, pročelnik Zbora za evangelizaciju naroda, završio je trodnevni posjet Šri Lanki u koju je doputovao iz Tajlanda, gdje je sudjelovao na proslavi 350. obljetnice apostolskoga vikarijata, prenosi Vatican News. Kardinal je izrazio blizinu i solidarnost pape Franje katoličkoj zajednici u Šri Lanki, ranjenoj napadima počinjenima na Uskrs, u kojima je poginulo 310 osoba.

Susret s rodbinom žrtava terorističkoga napada

Stigavši u Colombo, kardinal Filoni predvodio je svečanost polaganja temelja kuhinje za siromašne, uz crkvu svetoga Antuna, uništenu u napadu. Riječ je o kuhinji otvorenoj potrebitima svih religija. Pročelnik Zbora za evangelizaciju naroda susreo se je i s rodbinom žrtava, prenoseći im utjehu i ohrabrenje pape Franje, te ponovno ističući ono što je Papa rekao na Uskrs i na Uskrsni ponedjeljak, kada je govorio o nečovječnim djelima koja su pogodila kršćansku zajednicu okupljenu na molitvu, upravo na dan kada se slavi Gospodinovo uskrsnuće.

Danas su crkve na Šri Lanki posjećenije nego li prije. Svjedočanstvo katolika je iznimno snažno. Budistička većina na tom otoku, ali i hindusi i muslimani – kako su izvijestili izvori Biskupije Colombo – dive se reakciji kršćana, u znaku nenasilja i pomirenja; katolici sudjeluju na misnim slavljima unatoč tomu što vlada i dalje strahuje od novih napada. Neke katoličke škole, primjerice, još nisu otvorile svoja vrata za najmanju djecu. U tamošnjem je društvu općenito snažno poraslo poštovanje prema kršćanskoj zajednici, posebno prema Katoličkoj Crkvi.

Posjet crkvi sv. Sebastijana

Kardinal Filoni susreo se je s jednostavnom i hrabrom vjerom brojnih katolika, radosnih što u njemu vide samoga Papu koji je očitovao svoju blizinu u njihovoj boli. Pročelnik Zbora za evangelizaciju naroda susreo se je i s Predsjednikom te otočne države, a potom i s biskupima s kojima je razgovarao o misionarskom pozivu i formaciji. U okviru posjeta toj zemlji kardinal je pohodio i crkvu svetoga Sebastijana u Negombu, gdje je također predvodio svečanost polaganja kamena temeljca za novu kapelu na groblju.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh