Svjedočanstva

VODA – MASLINA

Nakon što sam suhu maslinu poškropila blagoslovljenom vodom – oživjela je! Kako je lijepo gledati blagoslove koje nam Bog daje da bismo bili slobodni i da bismo pomogli drugima da izađu iz ropstva...

Nakon što sam suhu maslinu poškropila blagoslovljenom vodom – oživjela je!

Foto: Shutterstock

 

Rođena sam u Dalmaciji i odatle moja ljubav prema čempresima i maslinama. Otkad sam se preselila na kontinent Lijepe naše, fale mi i čempresi i masline.

Maslinu sam posadila u veću teglu i preko zime sam je unosila u kuću. Unatoč pažnji koju sam joj pružala, moja se je maslina osušila. Došli su i topliji dani, pa vrući, a ona je bila samo stabalce „suho k*o suvarak“. U prolazu bi djeca s nje trgala male grančice i nastavljala se dalje igrati. Iako suha, bila mi je draga i nisam je iščupala niti bacila. Stajala je u dvorištu, suha, suha…

Grm sam poškropila blagoslovljenom vodom… i nastavila škropiti dvorište. Kad je sve bilo gotovo, vidjela sam…

Jednog lijepog jesenskog dana uzela sam bocu blagoslovljene vode i počela blagoslivljati, najprije kuću pa dvorište. Pogled mi se duže vrijeme zadržao na zimzelenom grmu koji je rastao u dvorištu: nije bio zelen, bio je bijel poput snijega od nametnika, ušiju (podsjetio me na vojskovođu Naamana bijelog od gube, koji je došao kod proroka Elizeja, okupao se sedam puta u rijeci Jordanu i postao čist od gube, voda ga je oprala).

Grm sam poškropila blagoslovljenom vodom… i nastavila škropiti dvorište. Kad je sve bilo gotovo, vidjela sam da na dnu boce imam još malo vode, a kako sam bila pored masline, tako sam taj ostatak izlila na nju i ušla u kuću. Moram biti iskrena da sam se nemalo iznenadila kad mi se pogled nekoliko dana kasnije zaustavio na maslini! Na njoj je iznikla zelena grančica!!! To me je iznenadilo i jako razveselilo!

Maslina je bila mrtva i oživjela!!!

Brzo sam otišla do grma, koji je bio sav ušljiv – sada je bio zelen, lijep, bez i jednog nametnika, čist kao Naaman!

Odnijeli smo je u Dalmaciju i zasadili u zemlju da donosi plod

Nakon nekog vremena maslina je potpuno ozelenjela i ojačala. Odnijeli smo je u Dalmaciju i zasadili u zemlju da donosi plod, da se srce veseli veličini Božjeg blagoslova, da ono što je bilo mrtvo može živjeti i donositi rod.

Njezin me rod nanovo podsjetio na još jednu biblijsku sliku: na proroka Elizeja i udovicu kojoj su htjeli oduzeti oba sina kako bi se podmirio obiteljski dug. Po Elizejevoj vjeri poteklo je ulje kojim je otplatila dug i postala slobodna, ona i djeca njena.

Kako je lijepo gledati blagoslove koje nam Bog daje da bismo bili slobodni i da bismo pomogli drugima da izađu iz ropstva.

Za Book.hr posvjedočila N.N. (Podaci poznati uredništvu)

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh