Svjedočanstva

VODA – MASLINA

Nakon što sam suhu maslinu poškropila blagoslovljenom vodom – oživjela je!

Nakon što sam suhu maslinu poškropila blagoslovljenom vodom – oživjela je!

Rođena sam u Dalmaciji i odatle moja ljubav prema čempresima i maslinama. Otkad sam se preselila na kontinent Lijepe naše, fale mi i čempresi i masline.


Maslinu sam posadila u veću teglu i preko zime sam je unosila u kuću. Unatoč pažnji koju sam joj pružala, moja se je maslina osušila. Došli su i topliji dani, pa vrući, a ona je bila samo stabalce „suho k*o suvarak“. U prolazu bi djeca s nje trgala male grančice i nastavljala se dalje igrati. Iako suha, bila mi je draga i nisam je iščupala niti bacila. Stajala je u dvorištu, suha, suha…

Jednog lijepog jesenskog dana uzela sam bocu blagoslovljene vode i počela blagoslivljati, najprije kuću pa dvorište. Pogled mi se duže vrijeme zadržao na zimzelenom grmu koji je rastao u dvorištu: nije bio zelen, bio je bijel poput snijega od nametnika, ušiju (podsjetio me na vojskovođu Naamana bijelog od gube, koji je došao kod proroka Elizeja, okupao se sedam puta u rijeci Jordanu i postao čist od gube, voda ga je oprala).

Grm sam poškropila blagoslovljenom vodom… i nastavila škropiti dvorište. Kad je sve bilo gotovo, vidjela sam da na dnu boce imam još malo vode, a kako sam bila pored masline, tako sam taj ostatak izlila na nju i ušla u kuću. Moram biti iskrena da sam se nemalo iznenadila kad mi se pogled nekoliko dana kasnije zaustavio na maslini! Na njoj je iznikla zelena grančica!!! To me je iznenadilo i jako razveselilo!

Maslina je bila mrtva i oživjela!!!

Brzo sam otišla do grma, koji je bio sav ušljiv – sada je bio zelen, lijep, bez i jednog nametnika, čist kao Naaman!

Nakon nekog vremena maslina je potpuno ozelenjela i ojačala. Odnijeli smo je u Dalmaciju i zasadili u zemlju da donosi plod, da se srce veseli veličini Božjeg blagoslova, da ono što je bilo mrtvo može živjeti i donositi rod.

Njezin me rod nanovo podsjetio na još jednu biblijsku sliku: na proroka Elizeja i udovicu kojoj su htjeli oduzeti oba sina kako bi se podmirio obiteljski dug. Po Elizejevoj vjeri poteklo je ulje kojim je otplatila dug i postala slobodna, ona i djeca njena.

Kako je lijepo gledati blagoslove koje nam Bog daje da bismo bili slobodni i da bismo pomogli drugima da izađu iz ropstva.

Za Book.hr posvjedočila N.N. (Podaci poznati uredništvu)

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

  • 102
  •  
  •  
  •  
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Portal Book.hr osim tekstova iz tiskanoga izdanja časopisa Book, nudi dodatne zanimljive i važne teme. Naša je želja doprijeti do ljudi, posebno mladih, koji su iz bilo kojeg razloga privremeno ili trajno odustali od Boga i/ili Crkve; želimo im ponuditi Božju riječ na način na koji će je moći shvatiti i prihvatiti. Jednako tako želimo onima koji su u vjeri pomoći da ustraju i da napreduju u svojem odnosu prema Bogu i prema Crkvi.

Ponosni član obitelji Rhema

Zaklada Rhema

Pratite nas

Pratite nas na Facebooku Pratite nas na Instagramu Pratite nas na Twitteru Pratite nas na Youtubeu

Kontakt

PORTAL I ČASOPIS BOOK
Franje Gažija 2
48 000 Koprivnica, HrvatskaTelefon: +385 (0)95 206 5421 | +385 (0)48 210 104

Sva prava pridržana © 2017. Ustanova Kristofori. Izrada: Kosinus.hr

Na vrh