Svjedočanstva

POTVRDA VATIKANSKE LIJEČNIČKE KOMISIJE

Nakon što je njezinom suprugu dijagnosticiran tumor na mozgu, molila se je Majci Tereziji – ozdravljenje je opisano kao ‘znanstveno neobjašnjivo’ „Liječnici su napisali da nikada nisu vidjeli takvo nešto…“

Nakon što je njezinom suprugu dijagnosticiran tumor na mozgu, molila se je Majci Tereziji – ozdravljenje je opisano kao 'znanstveno neobjašnjivo'

Foto: Shutterstock

 

Da bi blaženik bio proglašen svecem, potrebno je utvrditi novo čudo koje se je dogodilo nakon njegove beatifikacije. Za proces proglašenja svetim potrebna su, dakle, dva čuda.

Majka Terezija 2016. godine proglašena je svetom. Drugo čudesno ozdravljenje po njezinu zagovoru bilo je ono brazilskog inženjera (35) koji je bolovao od tumora na mozgu i trebao je biti operiran, no prognoze su bile loše. Njegova supruga molila se je u bolničkoj kapeli dok je on u induciranoj komi premješten u operacijsku dvoranu. Žena i njezini prijatelji molili su Majku Tereziju za zagovor. Kada su kirurzi ušli u operacijsku dvoranu, vidjeli su budnog pacijenta, bez ikakvih znakova bolesti. Liječnici su napisali da nikada nisu vidjeli takvo nešto. Vatikanska liječnička komisija potvrdila je, 10. rujna, ozdravljenje kao „znanstveno neobjašnjivo”, a to je potvrdila i teološka komisija.

Zbog terapije tijekom liječenja bolesti, muškarac je ostao neplodan i paru je rečeno da nikada neće moći imati djece. No…

Muškarac koji je čudesno ozdravio po zagovoru Majke Terezije danas ima 40 godina i živi u Rio de Janeiru.

Pomoć bl. Majke Terezije njemu i njegovoj obitelji, međutim, tu nije završila. Zbog terapije tijekom liječenja bolesti, muškarac je ostao neplodan i paru je rečeno da nikada neće moći imati djece. Oni su se, međutim, nastavili moliti Bogu i tražili su zagovor blaženice iz Kalkute. Danas imaju dvoje zdrave djece.

Sveta je Stolica kao prvo čudo, podsjećamo, potvrdila iscjeljenje tumora u abdomenu Indijke Monice Besre 2002. godine, nakon što je kraj sebe imala medaljicu sa slikom Majke Terezije. Besra je izjavila da je snop svjetlosti došao sa slike, nakon čega je ozdravila od tumora.

 

O događajima iz života Majke Terezije možete čitati i u knjizi Razgovori s Majkom Terezijom, o kojoj više možete saznati ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh