Vijesti

U INDIANI

Nakon objave rezultata istrage o seksualnom zlostavljanju u Pennsylvaniji i nedužni svećenici postaju žrtve verbalnih i fizičkih napada Svećenik u crkvi sv. Mihaela u SAD-u, fizički je napadnut u sakristiji. Napadač ga je prvo davio, a zatim udario u glavu i viknuo: „Ovo je za svu djecu!“ Ovo je prvi fizički, ali ne i prvi verbalni napad na nedužnog svećenika potaknut nedavnim seksualnim skandalom…

O. Basil Hutsko fizički je napadnut u sakristiji crkve sv. Mihaela u Merrillvilleu (Indiana). Napadač ga je prvo davio, a zatim udario u glavu i viknuo: „Ovo je za svu djecu!“ Napad je potaknut rezultatima istrage o seksualnom zlostavljanju maloljetnika u Pennsylvaniji, o čemu smo pisali ovdje.

O. Hutsko se onesvijestio prilikom napada i trenutno se opravlja u lokalnoj bolnici. Čini se da napad nije bio osoban jer o. Hutsko nije optužen ni za kakve zločine. Ovo je prvi fizički, ali ne i prvi verbalni napad na nedužnog svećenika, potaknut nedavnim seksualnim skandalom.

O. Goyo Hidalgo, svećenik u nadbiskupiji Los Angeles, prilično je aktivan na društvenim mrežama. Prošlog je tjedna na Twitteru objavio da mu je netko u trgovini dobacio: „pedofilski svećenik“. O. Hidalgo je napisao da se „smrznuo“ i da nije znao kako reagirati. Htio mu je reći da on nije pedofil, ali je znao da njegove riječi ne bi ništa značile. Naglasio je i da je tada po prvi puta osjetio sram prema svećeničkom pozivu, ali da ne planira odustati od svoje službe jer voli Crkvu, vjernike i duboko žali zbog strašnih zločina.

U redu je osjećati ljutnju zbog tih strašnih zločina i pokušaja njihovog zataškavanja. Svi trebamo učiniti sve što je u našoj moći da se pomogne žrtvama i da se ovakve stvari više nikada ne ponove.

Izvor: CurchPOP

Izvor: CurchPOP

Prevela i priredila: Vedrana Prka; Book.hr

Najčitanije

Na vrh