Svjedočanstva

SVJEDOČANSTVO POLAZNICE ŠKOLE MOLITVE

‘Nakon nekoga vremena primijetila sam da se moj odnos s Bogom mijenja’ Mnogi su do Škole molitve došli zahvaljujući vašim svjedočanstvima. Zato zahvaljujemo Bogu na svakom od njih. Razmatranje Božje riječi uz vodstvo voditelja Škole molitve može promijeniti i vaš odnos s Bogom, ispraviti ono krivo, pomoći vam da Ga upoznate onakvim kakav zaista jest, a i sebe same - onakve kakvim vas On vidi

Foto: Pixabay

 

Moj hod s Gospodinom započeo je prije sedam godina. Nedugo zatim uslijedilo je i preseljenje na drugi kontinent, u SAD.

Odrasla sam uz Crkvu i molitvu, no to je bio više tradicionalni pristup, nego stvarni odnos s Bogom. Moje traganje i želja za životom u Njegovoj blizini upravo se pokrenulo zbog poteškoća koje su me sustigle te sam osjetila da ne mogu i ne želim dalje sama.

Kao da sam taj odnos sa Bogom krivo shvaćala, poimala ga kao odnos gdje, ako sam ja dobra, poslušna, molim – Bog će me voljeti, ako odlutam – sama sam si kriva što će mi se dogoditi jer sam izišla iz Njegove blizine

I prije toga sam se u tinejdžerskim danima okretala molitvi, posebno molitvi krunice i uvijek sam osjećala tu jednu teško objašnjivu čežnju. No često bih se približila Bogu, bila revna u molitvi, pa onda opet odlutala. Kao da sam taj odnos sa Bogom krivo shvaćala, poimala ga kao odnos gdje, ako sam ja dobra, poslušna, molim – Bog će me voljeti, ako odlutam – sama sam si kriva što će mi se dogoditi jer sam izišla iz Njegove blizine. Boga sam više doživljavala kao pravednoga, nego kao milosrdnoga Oca.

No, svih tih godina, daleko od svih svojih, bila sam sve bliže Bogu. On me mijenjao, oblikovao, naš se odnos razvijao. Ipak, osjećala sam da to nije sve, ona moja duboka čežnja, uvijek se javljala i kao da mi je nešto iznutra govorilo „Kad si s Bogom, sve je savršeno!”, te me nukalo upoznati takvoga Boga, tj. Boga u svoj Njegovoj punini.

Krive slike Boga

Bog je u mom životu dopuštao puno iskušenja, doslovno je rušio sve što nije valjalo, na svakom području života – zdravlje, odnosi, financije. Kada idemo s Bogom, On ne želi graditi na lošim temeljima, zato počesto prvo ruši, kako bi izgradio nešto još ljepše. Ja sam taj put zavoljela! Bila sam sve revnija, trudila se u svim svojim odnosima, nastojala se dati u župnoj zajednici, biti što bolja osoba, truditi se u svome životu i odgovorno ga živjeti. No, u svemu tome, vjerovatno zbog ranije krivo postavljenih misli, počela sam biti previše stroga prema sebi, uvijek sam se za sve krivila, stavljala si visoke zahtjeve i s vremenom počela osjećati da me sve to pritišće.

Škola molitve

Volim slušati i čitati svjedočanstva te sam često ostajala zadivljena koliko su ljudi koji bi svjedočili lijepo uredili svoj život s Bogom. Uvijek me fascinirao taj žar s kojim pričaju, poletnost bez obzira na težinu života, te sam i sama poželjela isto. Pročitala sam da će se Škola molitve održavati online zbog korone, te sam pomislila da je napokon moja prilika upisati se. Odmah sam se javila i krenula na tečaj sa velikim oduševljenjem.

Na prvi dojam, učinilo mi se kao da ja već puno toga znam što smo učili i o čemu bi pričali, ali na svakom susretu bih naučila i spoznala barem nešto novo. Nešto me opet držalo čvrsto prikovanu i nisam si mogla dopustiti preskakanje tjednih susreta bez obzira na vremensku razliku, obveze sa poslom ili bilo što treće što bi se ispriječilo toga ponedjeljka ujutro.

Iako sam Bibliju čitala i ranije, Škola molitve mi je pomogla da tu Riječ shvatim još dublje, da mi ona postane bliža i da za njom više žeđam

Susreti su temeljeni na ulomku iz Riječi Božje. Iako sam Bibliju čitala i ranije, Škola molitve mi je pomogla da tu Riječ shvatim još dublje, da mi ona postane bliža i da za njom više žeđam. Kako naš voditelj često kaže, „naše Biblije su naši bunari u domovima gdje svakodnevno trebamo doći zagrabiti Vode žive”. To sam osjetila i shvatila cijelim svojim srcem!

Osjećam da se moje srce počelo otvarati!

Nakon nekoga vremena, primijetila sam da se moj odnos sa Bogom Ocem, Bogom Sinom i Bogom Duhom Svetim počeo mijenjati, kao i sa Majkom Marijom! Doživjela sam ih kao osobe, počela sam čeznuti za njihovim društvom, sve češće sam počela ići na svetu misu preko tjedna, u želji za susretom sa živim Bogom.
Osjećam da se moje srce počelo otvarati! Osjećam tu blizinu i da ne moram sve sama, da sam ljubljeno Dijete Božje! Moje pouzdanje raste iz dana u dan, bez obzira na životne izazove.
Škola molitve mijenja onu srž, potiče nas na osobni odnos sa Bogom i tada se sve mijenja! Zato je toliko vrijedna i Bogu hvala za Kristofore koji ju vode!

Za Book.hr svjedočila Sanja iz  Chicaga (puni podaci poznati redakciji)

Preporučamo i ovaj ulomak iz knjige sestre Biserke Jagunić, „Lijek ranjenom čovjeku”:

10 iskrivljenih slika Boga – evo kako nastaju i zašto su opasne 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh