Aktualnosti

INTERVJUI

Najzanimljiviji razgovori na portalu Book.hr u 2018. godini Ovo su neki od najzanimljivijih razgovora objavljenih na našem portalu u 2018. godini.

Najzanimljiviji razgovori na portalu Book.hr u 2018. godini

1. Razgovarali smo s Kristinom Terihaj, djevojkom čije je svjedočanstvo potaknulo mnoge mlade da se vrate u Crkvu

Jedan od najčitanijih intervjua na našem portalu jest onaj s Kristinom Terihaj, 33-godišnjom djevojkom iz Slavonskog Broda. Kristini je po rođenju dijagnosticirana artrogripoza – bolest koja zahvaća mišiće, zglobove i vezivno tkivo; do sada je imala čak 21 operaciju. Unatoč svemu što je prošla, Kristina radosno svjedoči svoju vjeru u Boga, a što nam je sve ispričala možete pročitati ovdje.

Kristina Terihaj

 

2. Prof. Hedges: Kršćani su ubili 21 milijun Židova u Isusovo ime. U to nije uključeno šest milijuna Židova ubijenih u holokaustu

Veliku je pažnju privukao i intervju sa prof. Stephenom Hedgesom, Židovom koji vjeruje u Isusa i profesorom Staroga zavjeta na bugarskom institutu. Profesor Hedges ispričao nam je kako je otkrio svoj poziv; što mu je ostalo u posebnom sjećanju na Dereka Princea s kojim je njegova obitelj blisko surađivala; gdje ima više nasilja – u Starom ili Novom zavjetu; zašto mi vjernici teško primamo Božje darove… Cijeli razgovor možete pročitati ovdje.

prof. Stephen Hedges

 

3. Emerson Eggerichs: Pravi uzrok nezadovoljstva u braku nisu niti financije niti seks

Uoči seminara o ljubavi i poštovanju koji su se u travnju ove godine održali u Zagrebu, Osijeku i Splitu, razgovarali smo s pokretačem ove plodne službe – dr. Emersonom Eggerichsem, autorom knjiga „Ljubav i poštovanje“, „Majke i sinovi“, te „Ljubav i poštovanje u obitelji“. Razgovor s dr. Eggerichsem možete pročitati ovdje.

dr. Emerson Eggerich sa suprugom Sarom

 

4. Veliki intervju s jednim od najpoznatijih kršćanskih pisaca: Stjepan Lice za naš je portal progovorio o počecima pisanja, obitelji, vjeri, zanimljivim zgodama iz života…

U Zagrebu smo, u lipnju prošle godine, posjetili poznatog kršćanskog pisca i pravnika, Stjepana Licea, s kojim smo razgovarali o počecima pisanja, obitelji, vjeri… Otkrio nam je kada je počeo pisati, kako je upoznao svoju suprugu, u čemu pronalazi inspiraciju za svoja djela i još mnogo toga. Intervju možete pročitati ovdje.

Stjepan Lice

 

5. Pavla Mautner: Nitko nije očekivao da ću otići u samostan, ali to je samo dokaz da Bog čini čudesna djela

Među intervjuima koje ste najviše čitali je i intervju sa s. Pavlom Mautner, redovnicom iz Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog. Simpatična i vedra redovnica ispričala nam je kako je Bog promijenio njezine planove i pozvao ju da mu posveti život. Njezin poziv i odaziv iznenadili su mnoge, a što nam je sve s. Pavla ispričala možete pročitati ovdje.

s. Pavla Mautner

 

6. Upoznajte Mojcu Giacomelli, slovensku karizmatkinju i majku petero djece, koja je život posvetila radu za Božje kraljevstvo

U glavnom gradu Slovenije posjetili smo karizmatkinju Mojcu Giacomelli, osnivačicu centra „Živi na polno“ (slov. „Živi u punini“). Centar je s radom započeo 2013. godine i otada je postao mjestom gdje su mnogi pronašli utjehu, podršku, ali i doživjeli susret sa živim Bogom. Mojca nam je ispričala kako se je obratila, kako je osnovan Centar i još mnogo toga… Cijeli intervju možete pročitati ovdje.

Mojca Giacomelli

 

7. Nediljko Jelčić: Nakon iskustva rata, počeo sam razmišljati o egzistencijalnim pitanjima i tako je započeo moj hod s Bogom

Prošle smo godine razgovarali i s našim Nediljkom Jelčićem, autorom dnevnih misnih čitanja, voditeljem hodočašća, Škole molitve i Tečaja razmatranja otajstava krunice. Nediljko nam je ispričao kako je započeo njegov hod s Bogom, kada je došao u Kristofore, zašto je pokrenut Tečaj razmatranja krunice i još mnogo toga. Razgovor s Nediljkom možete pročitati ovdje.

Nediljko Jelčić

 

8. Razgovarali smo s fr. Lukom Madunićem, mladim subratom patera Augustyna Pelanowskog: Imao sam jednog brata i jednu sestru, a sad ih imam na stotine

Fr. Luka Ljudevit Marija Madunić, mladi hrvatski pavlin koji studira Poljskoj, u razgovoru nam je otkrio kada je i kako osjetio redovnički poziv, žali li što nema obitelj, kako je doživio patera Pelanowskog čije knjige prevodi s poljskog, kakvi su ljudi u Poljskoj, imaju li pavlini hobije… Intervju s fra Lukom možete pročitati ovdje.

fra Luka Ljudevit Marija Madunić

 

9. Posjetili smo s. Ljilju Lončar, osnivačicu udruge „Zdenac“ i misionarku koja služi u nekim od najsiromašnijih i najopasnijih zemalja svijeta

Sestra Lilja Lončar misionarka je milosrđa koja djeluje u nekim od najsiromašnijih zemalja svijeta. U razgovor za naš portal ispričala nam je kako je nastao „Zdenac“, opisala kako izgleda život u zemljama u kojima služi (Tanzanija, Venezuela, Kuba…), s kojim se izazovima suočava… Razgovor možete pročitati ovdje.

s. Ljilja Lončar

 

10. Razgovor s profesoricom moralne teologije: Kriza morala u društvu prije svega prouzrokovana je krizom vjere

Martina Begić s. Ana, dominikanka, docentica je na Katedri moralne teologije Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Zagrebu. Sa s. Anom razgovarali smo o aktualnim moralnim pitanjima. Kako odgovoriti na krizu morala; što je dovelo do iskrivljenoga shvaćanja ljudske slobode; zašto se mladi danas teže odlučuju za posvećeni život ili brak; kako odgovoriti na migrantsku situaciju… Intervju sa s. Anom možete pročitati ovdje.

Martina s. Ana Begić

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh