Duhovnost

DAVID WILKERSON

Najveća nagrada za ustrajan hod s Isusom Sve poteškoće na koje nailazimo zbog toga što smo se opredijelili za Isusa lakše podnosimo i one dobivaju smisao – kad pred očima imamo nagradu

Najveća nagrada za ustrajan hod s Isusom

Foto: Shutterstock

 

 

Da bi čovjek bio potpuno predan Bogu, bio mu potpuno posvećen, mora platiti cijenu. Ali tu je i velika nagrada. Dok smo mlaki, dok zadržavamo oblik pobožnosti, ali nemamo sile – nismo ni pretjerano grešni, ali ni pretjerano sveti – tada nas prihvaćaju i naš život teče relativno mirno. Nikoga ne uznemirujemo, čak ni đavla.

Ali kad počnemo gladovati za Bogom i kad počnemo uranjati u njegovu Riječ, to ljudi često ne razumiju. Naša želja za svjetovnim stvarima počne blijedjeti te ulazimo u novo područje razumijevanja. Slomljeni smo i krotki u duhu i imamo novo breme za Crkvu. Očekujemo da se naši prijatelji raduju s nama, ali umjesto toga, oni nas počnu nazivati fanaticima.

„Što ti misliš, tko ti si?“

Mojsija je ruka Božja predivno dotakla i probudila ga da vidi ropstvo naroda Božjeg. Bio je toliko ushićen tim velikim otkrivenjem izbavljenja koje je primio da je potrčao kako bi to podijelio s braćom: „Ponese ga želja da pohodi svoju braću … mislio je da će njegova braća razumjeti da im Bog po njemu šalje oslobođenje. Ali oni ne razumješe“ (Dj 7,23.25).

Mojsije je bio najkrotkiji čovjek na zemlji; prožet Bogom, nije smatrao da je svetiji od drugih, već je bio ponizan prorok. Želio je da njegova braća čuju i vide što će Bog učiniti, ali oni – umjesto da se raduju s njim – odbili su ga govoreći: „Što ti misliš, tko ti si? Tko te postavio za glavara nad nama?“ Jednoga su dana razumjeli, ali tada ne.

Najveća nagrada

Jednako tako i mi, kad dijelimo razumijevanje Riječi Božje ili pokušavamo objasniti istinu koju smo otkrili, možda čujemo: „Jesi li siguran da nisi otišao malo predaleko? Za mene je to malo preteško.“ Iskreno, možemo izgubiti prijatelje ili čak članove obitelji koji će se od nas distancirati.

Najveća nagrada za ustrajan hod s Isusom, čitavim putem, doista je vrijedna svakog nerazumijevanja koje nam se može pojaviti na putu. Nagrada je da Krist uvijek stoji s nama! Postoje i druge nagrade, ali njegova neprestana nazočnost sve je što ćemo ikada trebati.

Autor: David Wilkerson (1931-2011)

Izvor: http://www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / http://www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh