Razno

BIBLIOTEKA FIGULUS

Najtraženije kršćanske knjige u svibnju Ove ste knjige najviše tražili u svibnju

Najtraženije kršćanske knjige u svibnju

Najtraženije knjige u svibnju u izdanju ‘Biblioteke Figulus’


 

„Vidljivi Bog – O tajnama slike Božjega Milosrđa“ (II., prošireno izdanje)

Tko god uzme u ruke knjigu „Vidljivi Bog“, moći će, zajedno s autorom, proživjeti njegovo iskustvo Božjega milosrđa. Slika koju je Isus naredio sv. Faustini da ju naslika, svojevrstan je egzorcizam i pred nju bismo trebali dovoditi sve zarobljene. Sigurni smo da nijedna knjiga ne donosi tako iscrpno tumačenje tajni koje se kriju iza slike Milosrdnog Isusa kao što to čini pater Marko Kornelije Glogović u ovoj svojoj knjizi.

 

„U tvojoj prisutnosti – uživaj mir u Njegovoj prisutnosti“ (ženska verzija)

Na vrhu liste najprodavanijih knjiga u izdanju Biblioteke Figulus u svibnju nalazi se i knjiga „U Tvojoj prisutnosti – uživaj mir u Njegovoj prisutnosti“. Knjiga nas uvodi u iskustvo prisnoga, osobnoga poznavanja Boga. Iz toga iskustva proistječe život koji možemo zvati životom u izobilju. Prošle smo godine knjigu tiskali u novom ruhu! Ako je nekome poklonite, otvarate lijepu mogućnost da će je ta osoba ako ne odmah, onda jednog lijepog dana početi čitati i iz nje crpsti blago za vječnost.

 

„Ljubav i poštovanje – ona čezne za ljubavlju/njemu treba poštovanje“

Hit knjiga o braku našla se je na trećem mjestu. Milijuni supružnika koji su pročitali tu svjetsku uspješnicu, ustvrdili su da bi im brak bio u mnogočemu bolji da su je pročitali odmah na početku braka. Čitajući knjigu, shvaćamo da naš supružnik može imati vrlo izražene potrebe, koje nama mogu izgledati potpuno nelogične i nebitne, a koje – ako se potrudimo ispuniti ih – mogu u potpunosti promijeniti bračni odnos.

 

„U tvojoj prisutnosti – uživaj mir u Njegovoj prisutnosti“ (muška verzija)

Muška verzija popularne knjige također je među najtraženijim knjigama iz naše Biblioteke. Ovo novo izdanje druge verzije (u kojoj se Isus obraća muškoj osobi) meko je uvezeno, u novom je formatu, ukrašeno je zlatnom folijom, knjižni je blok ukrašen zlatnom bojom a uglovi su zaobljeni.

 

„Od Duha do uha – napravi korak prema radosti svoje duše“

Ni u jednoj svojoj knjizi pater Augustyn Pelanowski ne govori toliko o milosrđu kao u ovoj. On nam pomaže da ovladamo tim kršćanskim umijećem – znati biti istinski milosrdan prema drugima i prema sebi. „Samo u onome u čemu smo sami pobijedili možemo pomagati pobijediti i drugima.“ (Autor)

 

„Posljednje duhovne vježbe“

Bog je svu svoju pažnju posvetio ljudima, da bi u njima probudio ljubav kakvu nam je sam posvetio. Oduvijek je promatrao i utjecao na našu sudbinu. Na kraju je ostvario nevjerojatne stvari. Sadržaj ove knjige p. Augustyna Pelanowskog temelji se na njegovim duhovnim vježbama. Naslov se odnosi na posljednje ‘duhovne vježbe’ koje je Isus ‘održao’ svojim učenicima samim svojim životom tijekom pashalnih događaja: od Posljednje večere, preko muke i smrti na križu do uskrsnuća…

 

„Papina mačka“

Ovaj zabavan lik svidjet će se djeci! Mačka Margareta radi ono što voli, bez obzira na ono što drugi, pa čak i sam papa, očekuju od nje. Ova je priča izmišljena. Autor se koristiti likom pape, poglavara Katoličke Crkve, i stvarnim prostorom njegove rezidencije u Vatikanskom Gradu, ali ne radi se ni o jednome stvarnom papi, prošlima ili sadašnjem. Upoznajte papinu mačku Margaretu u ovoj popularnoj knjizi za djecu!

 

„Imam rak, ali on nema mene“

Imam rak, ali on nema mene priča je o običnoj ženi (i njezinoj obitelji) koja se je najednom našla u nepoznatom svijetu raka. Ali to je i priča o mogućnostima, o hvatanju ukoštac s izazovima, o radosti prijateljstva, te o ljepoti življenja i vrijednosti svakog proživljenog trenutka. Mnoštvo knjiga nudi medicinske savjete o raku, ali ova je drugačija. U njoj žena oboljela od raka jednostavnim riječima, kronološki iznosi iskustvo dijagnosticiranja i liječenja.

 

„Ono najvažnije“

Pater Augustyn Pelanowski u knjizi „Ono najvažnije“ poziva nas da spoznamo ono što je NAJVAŽNIJE – u ovom vremenu kada sve prestaje biti važno. Stalno smo opterećeni trčanjem za onim što smatramo najvažnijim – za poslom, obitelji, novcem. Pritom stalno imamo dojam da je ‘ispario’ još jedan dan, tjedan, mjesec… i da nam je ono najvažnije ponovno izmaknulo. Vidi ono što je najvažnije i dopusti da uđe u tvoj život, izliječi te i oslobodi!

 

„Nemam dovoljno vjere da bih bio ateist“

Mnogi pojedinci smatraju kako nije razumno vjerovati u Boga i da za religijska uvjerenja ne postoje objektivni temelji. Autori ove knjige dokazuju upravo suprotno: postoji daleko više razloga da netko bude vjernik nego nevjernik, a daleko najviše argumenata ide u prilog kršćanskoj vjeri. Knjiga će onima koji vjeruju da Bog postoji zasigurno učvrstiti vjeru, dok onima koji vjeruju da Bog ne postoji zasigurno neće. Dakle, bit će na blagoslov i jednima i drugima!

 

Sve knjige u izdanju Biblioteke Figulus možete pronaći ovdje

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh