Aktualnosti

BIBLIOTEKA FIGULUS

Najtraženije kršćanske knjige u siječnju Ovo su knjige koje ste najviše tražili u siječnju, u izdanju Biblioteke Figulus…

Najtraženije kršćanske knjige u siječnju

„U Tvojoj prisutnosti – uživaj mir u Njegovoj prisutnosti“ (ženska verzija)

Na vrhu liste najprodavanijih knjiga u izdanju Biblioteke Figulus u siječnju nalazi se knjiga „U Tvojoj prisutnosti – uživaj mir u Njegovoj prisutnosti“, autorice Sarah Young. Prošle smo godine knjigu tiskali u novom ruhu! Odlučili smo ju izdati i u ovim luksuznijim izdanjima kako bi bila što trajnija i što privlačnija, kako bi i vanjski izgled odavao vrijednost njezina sadržaja. Htjeli smo da lijepo izgleda i zbog toga kako bi bila primjeren dar za raznovrsne prigode. Ako je nekome poklonite, otvarate lijepu mogućnost da će je ta osoba ako ne odmah, onda jednog lijepog dana početi čitati i iz nje crpsti blago za vječnost. Više o knjizi možete saznati ovdje.

„Ljubav i poštovanje – ona čezne za ljubavlju/ njemu treba poštovanje“

Hit knjiga o braku našla se na drugom mjestu. Milijuni supružnika koji su pročitali tu svjetsku uspješnicu, ustvrdili su da bi im brak bio u mnogočemu bolji da su je pročitali odmah na početku braka. Čitajući knjigu, shvaćamo da naš supružnik može imati vrlo izražene potrebe, koje nama mogu izgledati potpuno nelogične i nebitne, a koje – ako se potrudimo ispuniti ih – mogu u potpunosti promijeniti bračni odnos. Knjiga je toliko oduševila jednoga zagrebačkog župnika da ju je naručio za svaku obitelj u svojoj župi. Više o knjizi možete saznati ovdje.

„Od Duha do uha – napravi korak prema radosti svoje duše“

Među najtraženijim je knjigama u siječnju i knjiga „Od Duha do uha – napravi korak prema radosti svoje duše“, patera Augustyna Pelanowskog. Ni u jednoj svojoj knjizi pater Pelanowski ne govori toliko o milosrđu kao u ovoj. On nam pomaže da ovladamo tim kršćanskim umijećem – znati biti istinski milosrdan prema drugima i prema sebi. „Samo u onome u čemu smo sami pobijedili možemo pomagati pobijediti i drugima.“ (Autor) Više o knjizi možete saznati ovdje.

„U Tvojoj prisutnosti – uživaj mir u Njegovoj prisutnosti“ (muška verzija)

Na popisu najtraženijih knjiga u siječnju nalazi se i novo izdanje muške verzije knjige „U Tvojoj prisutnosti – uživaj mir u Njegovoj prisutnosti“, tiskano krajem prošle godine. Ovo novo izdanje 2. verzije (u kojoj se Isus obraća muškoj osobi) meko je uvezeno, u novom je formatu, ukrašeno je zlatnom folijom, knjižni je blok ukrašen zlatnom bojom a uglovi su zaobljeni. Otkad je knjiga objavljena na hrvatskom jeziku – 2016. u izdanju Biblioteke Figulus – mnogima je ubrzo postala jedno od omiljenih štiva, za svaki dan. Više o knjizi možete saznati ovdje.

„Zašto Bog dopušta patnju?“

Knjiga „Zašto Bog dopušta patnju?“ mnogima je jedna od najdražih i najdojmljivijih knjiga, u kojoj su pronašli odgovore na brojna životna pitanja. Pater Pelanowski u svojoj knjizi tumačeći Božju Riječ svakom čitatelju pomaže da preko te Riječi upozna sebe, svoje rane i grijehe i da se odazove Božjem pozivu na obraćenje. „Ne krijem da čitanje ove knjige u sebi nosi određeni rizik. Zapravo trebao sam još na početku knjige spomenuti da u njoj nećeš naći nikakve kompromise, nećeš razmišljati o slabostima drugih, nećeš nikoga ocjenjivati, uspoređivati sa sobom (…), nego ćeš cijelo vrijeme slušati kakav si TI… Hoćeš li to izdržati?“ Više o knjizi možete saznati ovdje.

„Ono najvažnije“

Pater Augustyn Pelanowski u knjizi „Ono najvažnije“ poziva nas da spoznamo ono što je NAJVAŽNIJE – u ovom vremenu kada sve prestaje biti važno. Stalno smo opterećeni trčanjem za onim što smatramo najvažnijim – za poslom, obitelji, novcem. Pritom stalno imamo dojam da je ‘ispario’ još jedan dan, tjedan, mjesec… i da nam je ono najvažnije ponovno izmaknulo. Vidi ono što je najvažnije i dopusti da uđe u tvoj život, izliječi te i oslobodi! Više o knjizi možete saznati ovdje.

„Josipov dom“

„Josipov dom“ još je jedna knjiga patera Pelanowskog koju ste čitali u siječnju. Najdublja čovjekova potraga je potraga za ocem, ali ne toliko za biološkim, koliko za ocem koji je slika mudrosti i koji nikad ne gubi snagu, snagu koja mu omogućuje da, čak i nakon poraza, ustane s vjerom. Očinstvo, unatoč velikom strahu, zahtijeva hrabrost jer svi mogu biti očevi, ali samo su rijetki tate. Više o knjizi možete saznati ovdje.

 „Umalo ugašena milost“

Na popisu najtraženijih kršćanskih knjiga našla se je i knjiga koja je pobudila velik interes čitatelja kada je izdana – „Umalo ugašena milost“. Knjiga katoličkog doktora teologije Francisa MacNutta stavlja pred nas važno pitanje: Kako je moguće da je ozdravljanje i oslobođenje, koje čini najvažnije kršćansko poslanje, osim naviještanja, gotovo nestalo? Isus nije morao riskirati svoj život javno ozdravljajući ljude u subotu. Zašto je ozdravljanje bilo toliko važno Isusu da je riskirao smrt? Ljudski životi ovise o našoj molitvi! Više o knjizi možete saznati ovdje.

„Čuti Boga u snovima“

Knjiga „Čuti Boga u snovima“, autorâ Marka Virklera i Charity Virkler Kayembe, praktičan je i koristan vodič za razumijevanje jezika kojim nam Bog govori noću. Poučnim primjerima i nevjerojatnim pričama, ispričanima jednostavnim i živim jezikom, Mark Virkler i njegova kći Charity Kayembe pomoći će nam prepoznati prevažnu poruku koju nam Bog šalje u snovima. Nakon što se jednom uvjerimo što sve Gospodin čini po snovima, zauvijek ćemo htjeti ostati dio toga! Više o knjizi možete saznati ovdje.

„Majke i sinovi“

Dr. Emerson Eggerichs je kroz svoje knjige već milijunima bračnih parova prenio biblijsko shvaćanje ljubavi i poštovanja, koje je preobrazilo njihove odnose, a sada primjenu tih istih načela objašnjava kroz još jedan od najvažnijih ljudskih odnosa, onaj između majke i sina. Ova knjiga objašnjava kako se sinu obraćati s poštovanjem te donosi brojna svjedočanstva majki koje su te savjete poslušale. Sin zna da ga majka voli, no ponekad se pita poštuje li ga ona. Više o knjizi možete saznati ovdje.

„Nema više vremena!“

Popis najtraženijih knjiga završavamo još jednom knjigom patera Pelanowskog. Knjiga „Nema više vremena!“ poziv je na obraćenje – dok još imamo vremena: „Prije nego što dođe tren kad će mnogi od nas reći: ‘Više nema vremena’, molim Isusa da onima koji žele pročitati ili poslušati ovaj tekst da vremena za razmišljanje o neposrednoj budućnosti, jer zasigurno će sve ovisiti o odlukama srca i savjesti donesenima u ovom momentu. Uvijek je važnije ono što ne znamo od onoga što nam je poznato.” (Autor) Više o knjizi možete saznati ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh