Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Najteže situacije moga života su one kada bih trebao dobiti podršku, a nema je…

RAZMATRANJE I MOLITVA

Najteže situacije moga života su one kada bih trebao dobiti podršku, a nema je, kada bih trebao dobiti ljubav i poštovanje, a ne dobivam ih! Gotovo svi, počevši od raznih svjetovnih portala, stranica, knjiga, ali čak i moji prijatelji, reći će mi da sam ja bitan/bitna, da ako imamo problema i ne možemo se uskladiti, dogovoriti oko financija, intimnih odnosa, djece ili nekih drugih stvari, da vjerojatno nismo jedno za drugo, da je to najbolji pokazatelj da ne funkcioniramo zajedno i da je možda najbolje da se ne mučimo i da se rastanemo. Još će mi reći da je tako najbolje za nas, ali i za djecu, da ne pate. O Bože, daj da nikad ne povjerujem u tu silnu laž!

Ako i padnemo, nema veze, neću vjerovati laži, već tebi, Isuse, i krenut ću ponovno!

Odbacujem tu laž, odbacujem tu totalnu glupost. Svijet ne shvaća da si nas stvorio različite s razlogom, da budemo nesebični. To često ni ja ne vidim, nažalost. Stvorio si nas da se nadopunjujemo. Uspješan brak, uspješni parovi nisu oni među kojima nema razilaženja, nesuglasica, jer to je nemoguće, baš zbog tvoje kreacije, već su uspješni parovi oni koji te različitosti i situacije znaju riješiti na miran način, oni koji djeluju mudro. Zašto mislim da ako se to sad ne trudim shvatiti, da ću to shvaćati s nekim drugim? Želim krenuti sada, odlučno, želim da moj supružnik i ja budemo oslobođeni ovog svijeta i laži koju on servira i molim tebe, Duše Sveti, da mi otkriješ istinu različitosti mene i supružnika i da nas naučiš da se kroz te razlike nadopunjujemo i izgrađujemo naš brak. Uvedi nas u svu istinu i blagoslovi naša nastojanja. Ako i padnemo, nema veze, neću vjerovati laži, već tebi, Isuse, i krenut ću ponovno!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Svijet nam servira neku „idealnost“, koja je potpuno drugačija od Božje Riječi i njegove zamisli i koja nije realna. Bog itekako želi da budemo sretni, ali ne sebično i tako da se izvršavaju naše želje. Tu nema ni slobode ni zadovoljstva. Često to ne razumijemo i slušamo svijet. Promijenimo to čim prije!

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh