Duhovnost

U TVOJOJ PRISUTNOSTI

Najteže je zadržati mir u srcu Tražila sam načine kako da svoje (slatke) muke i stalna planiranja budućnosti svedem na minimum. U razgovoru s jednom prijateljicom čula sam za knjigu 'U Tvojoj prisutnosti'...

Foto: Pixabay


 

Dani prolaze, a nemir u srcu raste

Prije pola godine imala sam pred sobom težak ispit, odnosno kolokvij. Prije svakog ispita unaprijed se počnem opterećivati i umjesto da to vrijeme kvalitetno provedem učeći, ne, ja neprestano kukam nad svojom sudbinom, govoreći kako je sve teško. I tako dani prolaze, a nemir u srcu raste. U cijelo svoje znanje počinjem sumnjati. Shvatila sam da je najteže zadržati mir u srcu. Tražila sam načine kako da svoje (slatke) muke i stalna planiranja budućnosti svedem na minimum. U razgovoru s jednom prijateljicom čula sam za knjigu U Tvojoj prisutnosti.

Evo recepta kako da zavoliš Božju riječ

Knjižica je koncipirana na način da su za svaki dan, kroz cijelu godinu, napisane misli, nastale kao plod razmatranja Božje riječi, koje piše Sarah Young. Važno je napomenuti da se Bog ne obraća izravno autorici. Knjiga nas potiče da i sami naučimo čitati i razmatrati Božju riječ kako bi svatko od nas tu Riječ iskusio u vlastitom srcu, a ne samo u razumu.

Knjiga mi je pomogla da „preživim” razdoblje učenja

Ponekada bi mi prijateljica poslala na mobitel pojedinu misao za taj dan. Nije mi slala svaki dan, a moja duša je vapila za nečim takvim, za tim predivnim mislima gdje se poistovjećujem s napisanim, a duša postaje toliko mirna. Bilo mi je malo nezgodno i činilo mi se kao da joj dosađujem ako je molim da mi svaki dan šalje tekstove iz knjige.

Imala sam nešto novaca ušteđeno sa strane i odlučila sam kupiti knjigu. Nekoliko sam dana iščekivala kada će se ‘stvoriti’ u mojem poštanskom sandučiću. Napokon je stigla i neopisivo mi je pomogla da „preživim” razdoblje učenja za ispit, iako su takva razdoblja, kod nas studenata, prisutna skoro cijelu godinu.

Riječ je dotakla srce moje mame

Misao dana sam ubrzo počela svaki dan slati mami, meni najvažnijoj osobi na ovome svijetu. Ona iako nije previše u vjeri, rekla mi je kako joj se tekstovi sviđaju i da joj nastavim slati. Ponekada, u početku, kada bih joj zaboravila poslati, nazvala bi me i ljutila se na mene. Govorila bi: „Kako možeš zaboraviti nešto toliko važno?” To me je jako razveselilo i potaklo da pronađem još duša koje su žedne Božje riječi. Tako sam u svom mobitelu odabrala dvadesetak ženskih osoba kojima sam svaki dan počela slati ulomke iz knjige. I da ne duljim, i one su jednako tako poruku ‘razgranale’ dalje. Postao je to pravi kvalitetan lanac poruka.

Svjedočanstva drugih

Svrha ovoga teksta je da shvatite koliko se zajedništvo razvilo jednom „banalnom” porukom, iako sam mislila da njome samo dosađujem ljudima. U nastavku teksta možete pročitati dojmove žena kojima šaljem, i koje šalju drugim dušama, ulomke iz knjige U Tvojoj prisutnosti.

Promišljajući kojim riječima započeti, kako predočiti dojmove ove predivne knjige, odzvanja mi u ušima: „Božja Riječ”! Bog se služi malim i nesavršenim dušama kao Svojom olovkom kako bi dotaknuo dubine onih koji to čitaju. Svaki put kada bih od prijateljice dobila razmatranje za određeni dan, shvatila bih da je upravo to situacija u kojoj se ja nalazim i da mi kroz riječ jedne neznane duše Bog progovara: „Uz Tebe sam, ne boj se! Ti si moja! Ljubim te! Dođi mi bez straha..” S vremenom sam uživajući u čitanju razmatranja, dobila poticaj ista slati svojim prijateljima. Onima koji su u vjeri, ali i onima koji nisu. Povratna informacija bi uvijek bila fenomenalna, posebno od onih koji nisu u vjeri ili su se udaljili od Boga. „Ovo kao da je pisano za mene.” Ili: „Pogodi me točno u sridu.” I znala se dogoditi „kriza” pa nekada ne bih poslala tekst, ali odmah je uslijedilo: „A gdje je moj tekst danas? Zaboravila si me?” Duša je žedna Gospodina, Njegove blizine, ljubavi i milosti. I nema ništa ljepše nego biti u Njegovoj prisutnosti svaki dan, svaki trenutak. Osluškivati Njegov glas, čak i kroz riječi službenice Njegove u ovim kratkim razmatranjima.

N. B.

Jako lijepo i utješno, odmah se osjećam bolje. Hvala ti što stalno misliš na mene i znaj da mi to puno pomaže. Pokušavam slušati ono što piše i opustiti se i puno je lakše.

E. D.

Iznenadim se kako ove molitve prate moj život, kao da mi se Gospodin izravno obraća.

I. P.

Meni osobno su tekstovi dojmljivi, ekspresivni i onako, uvod za dublja propitivanja i odnos s Njim. Nekako su mi duboke meditativne naravi. To je moj dojam.

A. D.

Svakodnevno čitanje poruka iz knjige „U Tvojoj prisutnosti”, osjećam kao pohod živog Boga koji želi biti u mojoj prisutnosti i svakodnevno mi usmjeravati misli na svrhu mog postojanja i cilj kojim želim ići, ali bez straha od života!

G. M.

Dobra su pratnja za dan i molitve su super jer mi daju snagu da izdržim svaki dan u ovom ludom vremenu i, pomoću dragog Boga, uspijevam ostati na nogama. Svako me jutro potaknu na razmišljanje da se promijenim.

M. B.

Čitanje ovih divnih poruka podsjeti me da zastanem i da ne zaboravim na Onoga koji uvijek pronađe vrijeme za nas.

I.

Ove mi misli uljepšaju svaki dan. Kao da me netko vidi i u svakoj se poruci nađem s problemima i pitanjima toga dana.

I. V.

Svaka poruka priča mome gladnom srcu. Prolazim kroz duhovnu sušu i svaki tekst je kap Žive vode za moju žednu dušu, okrjepa koja odnosi umor i vraća radost. Sve mi to znamo, ali zlo nas neprimjetno odvraća od ljubavi i od našeg Otkupitelja Isusa. Zato mi svaka poruka jača vjeru i čini me sretnom. Kao da mi šapuće: „Hej, pa ovdje sam! Zar si me zaboravila?” To je glas milog Isusa koji me ljubi!

B. B.

Poruke su jednostavnim objašnjenjima psalama, poslanica i evanđelja rastjerale moje sumnje i sada svoj Mir vidim kao plod Duha Svetoga i na njemu zahvaljujem našem Gospodinu. I kad je sve počelo gubiti smisao, kad su se zaredali padovi pod križem stigla je poruka: „Nalaziš se na putu koji sam ja isplanirao”. I kad bih zadržala sabranost i bezbrižnost, pa počela kriviti sebe stigla je poruka: „Ako se predaješ životu u zajedništvu sa mnom, primijetit ćeš da nemaš vremena za zabrinutost”. Pa kad mi se učinilo da pretjerujem što moram naći vremena za svetu misu pročitala sam: „Životni put ti je težak i iscrpljuje tvoje snage. Dođi k meni po hranu”, i dolazila sam, svaki dan.

Z. I.

https://figulus.hr/product/u-tvojoj-prisutnosti-2-verzija/

Za Book.hr svjedoči N.N. (Podaci poznati uredništvu.)

Svoje nam svjedočanstvo možete poslati  e-mailom na adresu: [email protected]

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh