Osobni razvoj

POSLOVNE TAJNE IZ BIBLIJE

Najradosnije trenutke doživjet ćemo tek kada iskreno darujemo ljubav Stavimo osmjeh na lice i dokažimo sebi kako umijemo voljeti

Foto: Unsplash


Da bismo shvatili što je prava ljubav, možemo se osloniti na riječi rabina Destlera.

Ljubav je kad nekome poklonimo sebe. Naša ljubav tada raste u drugome, a to je uistinu dokaz prave ljubavi. Onda kada dajemo ne očekujući ništa zauzvrat.

Daniel Lapin u svojoj knjizi „Poslovne tajne iz Biblije“ također govori o tajni ljubavi, tj. otkriva kako naša ljubav utječe na druge!

 

Ako razumijete da kreativnost zahtijeva da se udružite s drugima, trebalo bi biti očito da su drugi ljudi ključ vašeg uspjeha. Morate ih početi gledati s ljubavlju. Možete tu ljubav izraziti nalazeći načine da služite i činite usluge i ophodite se prema drugima s poštovanjem i ljubavlju. Ovo može biti jednostavno koliko osmjehnuti se, i u sebi priznati svoju ljubav prema drugima.

Trebate pokazati autentičnu toplinu prema drugima, čak ako oni naizgled i ne uzvraćaju

Pokušajte ovo: prije razgovora za posao, telefonskih razgovora, poslovnih sastanaka, ili bilo kakve druge interakcije s drugim ljudskim bićem, stavite osmijeh na lice i recite sebi kako zbilja volite tu drugu osobu. Shvatite da, kada biste bili u njezinoj koži, možda biste bili manje milostivi nego što je ona. Trebate pokazati autentičnu toplinu prema drugima, čak ako oni naizgled i ne uzvraćaju.

… vaše riječi i djela prodiru u vašu dušu i vaša duša u njih povjeruje i usvaja ih

Ako treba, natjerajte sebe da ovo učinite. S vremenom će to postati prirodno i osjećat će se i biti iskreno. S vremenom, vaše riječi i djela prodiru u vašu dušu i vaša duša u njih povjeruje i usvaja ih. Neka vas ne obeshrabre negativne misli koje se mogu nepozvane pojaviti u vašem umu. Možda osjetite kako ne biste trebali reći ili učiniti stvari koje ne osjećate iskreno u srcu, ali takve su misli destruktivne i povrjeđuju biblijske tajne pradavne židovske mudrosti. (…)

Iz knjige „Poslovne tajne iz Biblije“ autora Danijela Lapina. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete kupiti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh