Osobni razvoj

POSLOVNE TAJNE IZ BIBLIJE

Najradosnije trenutke doživjet ćemo tek kada iskreno darujemo ljubav Stavimo osmjeh na lice i dokažimo sebi kako umijemo voljeti

Foto: Unsplash


Da bismo shvatili što je prava ljubav, možemo se osloniti na riječi rabina Destlera.

Ljubav je kad nekome poklonimo sebe. Naša ljubav tada raste u drugome, a to je uistinu dokaz prave ljubavi. Onda kada dajemo ne očekujući ništa zauzvrat.

Daniel Lapin u svojoj knjizi „Poslovne tajne iz Biblije“ također govori o tajni ljubavi, tj. otkriva kako naša ljubav utječe na druge!

 

Ako razumijete da kreativnost zahtijeva da se udružite s drugima, trebalo bi biti očito da su drugi ljudi ključ vašeg uspjeha. Morate ih početi gledati s ljubavlju. Možete tu ljubav izraziti nalazeći načine da služite i činite usluge i ophodite se prema drugima s poštovanjem i ljubavlju. Ovo može biti jednostavno koliko osmjehnuti se, i u sebi priznati svoju ljubav prema drugima.

Trebate pokazati autentičnu toplinu prema drugima, čak ako oni naizgled i ne uzvraćaju.

Pokušajte ovo: prije razgovora za posao, telefonskih razgovora, poslovnih sastanaka, ili bilo kakve druge interakcije s drugim ljudskim bićem, stavite osmijeh na lice i recite sebi kako zbilja volite tu drugu osobu. Shvatite da, kada biste bili u njezinoj koži, možda biste bili manje milostivi nego što je ona. Trebate pokazati autentičnu toplinu prema drugima, čak ako oni naizgled i ne uzvraćaju.

… vaše riječi i djela prodiru u vašu dušu i vaša duša u njih povjeruje i usvaja ih.

Ako treba, natjerajte sebe da ovo učinite. S vremenom će to postati prirodno i osjećat će se i biti iskreno. S vremenom, vaše riječi i djela prodiru u vašu dušu i vaša duša u njih povjeruje i usvaja ih. Neka vas ne obeshrabre negativne misli koje se mogu nepozvane pojaviti u vašem umu. Možda osjetite kako ne biste trebali reći ili učiniti stvari koje ne osjećate iskreno u srcu, ali takve su misli destruktivne i povrjeđuju biblijske tajne pradavne židovske mudrosti. (…)

Iz knjige „Poslovne tajne iz Biblije“ autora Danijela Lapina. Knjigu, u izdanju Kyriosa, možete naručiti e-mailom ([email protected]), ili pozivom: 095/206-5421

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh