Aktualnosti

SNAGA LJUBAVI

Najpoznatiji roman o sv. Antunu Padovanskom Čudotvorcu iz Padove od sada i na hrvatskom jeziku Književna poslastica i topla životna priča za sve koji žele bolje upoznati ovog omiljenog sveca, ali i za sve one koji traže svoj put, kao i za one koji su pogriješili i sada moraju početi ispočetka

Foto: Verbum


 

Uoči blagdana sv. Antuna Padovanskoga, na hrvatskom jeziku je po prvi put objavljen poznati roman o ovom omiljenom svecu, naslovljen Čudotvorac iz Padove, autora Jana Dobraczyńskog.

Imao je sve što je potrebno da postigne položaj u društvu, u učenosti i u crkvenoj hijerarhiji. Tomu se doista i posvetio i postao ugledan… No onda se jednoga dana svega odrekao – svojega imena, ugode i mira – i zaputio se u bijeli svijet u jednostavnom habitu, s grubim sandalama na nogama kao novi pripadnik male braće…

Dobraczyński je jedan od najpoznatijih poljskih autora i katoličkih romanopisaca, koji je srca hrvatske publike već osvojio sjajnim romanom Snaga ljubavi.

U ovom zanimljivom romanu, koji je prvo književno djelo uopće o sv. Antunu Padovanskom objavljeno na hrvatskom jeziku, Dobraczyński donosi toplu i snažnu pripovijest o životu „Sveca svega svijeta“ i njegovu duhovnom putu.

Roman Čudotvorac iz Padove, objavljen u izdanju nakladničke kuće Verbum, tako istančanim stilom govori o muškarcu plemićkoga porijekla, rođenu u veličanstvenu dvorcu, koji je imao sve što je potrebno da postigne položaj i ugled u društvu, u učenosti i – budući da je izabrao duhovni poziv – u crkvenoj hijerarhiji. Tomu se doista i posvetio i postao ugledan i učen pripadnik Reda regularnih kanonika sv. Augustina. No onda se jednoga dana taj muškarac, Fernando Bulhões, svega odrekao – svojega imena, ugode i mira – i zaputio se u bijeli svijet u jednostavnom habitu, s grubim sandalama na nogama, kao Antun, novi pripadnik male braće, sljedbenik siromaška iz Asiza, Franje.

Pripovijedajući toplu životnu priču o omiljenom svecu i najvećem čudotvorcu, Dobraczyński nam u ovoj književnoj poslastici nudi i puno više – priču o životnom traganju i odvažnosti za promjene. Stoga je ovo knjiga za sve koji žele bolje upoznati Čudotvorca iz Padove, ali i za sve one koji traže svoj put, kao i za one koji su pogriješili i sada moraju početi ispočetka.

Roman o sv. Antunu Čudotvorac iz Padove u prijevodu Jelene Vuković dostupan je u svim knjižarama Verbum kao i putem web knjižare Verbum.hr, a o njemu možete saznati više na linku ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh