Duhovnost

DAVID WILKERSON

Najljepše obećanje u 23. Psalmu Za svakog pojedinca koji ljubi Isusa i zove se njegovim imenom Bog čini ovo divno djelo

Najljepše obećanje u 23. Psalmu

Foto: Shutterstock


 

„Trpezu preda mnom prostireš na oči dušmanima mojim. Uljem mi glavu mažeš, čaša se moja prelijeva” (Ps 23,5).

Od svih divnih obećanja koja nam Bog daje u ovom psalmu, ovo je jedno od najdivnijih. On kaže da će postaviti stol za nas, prostrti divnu hranu na njemu i onda nam služiti. I to sve pred našim neprijateljima!

Riječ za stol u ovom retku znači „prostrti” mnoštvo hrane, pripremiti ogromnu gozbu. I samo je jedan gost na toj gozbi – vi! Bog to divno djelo čini za svakog pojedinca koji ljubi Isusa i zove se njegovim imenom.

Dok vam Bog priprema i služi svoju hranu, on čini da vaši neprijatelji sjede na rubu tog prizora i promatraju sve što se događa. Oni vide samog Gospodina kako prostire svoj stol s hranom, prati vas do vašeg mjesta i čeka na vas. Zatim gledaju kako punite svoju dušu izvrsnom hranom s neba. Kažem vam, nikakva demonska sila, uključujući samog đavla, ne može ni zamisliti tu vrstu ljubavi milosrđa i milosti.

Isus nam kaže da Otac to čini za svu svoju djecu: „Blago slugama koje gospodar, kada dođe, nađe gdje bdiju! Zaista, kažem vam, sam će se pripasati, a njih posaditi za stol te ih dvoriti” (Lk 12,37).

Dok se bavite slavnom hranom koju je Bog pripremio za vas, Gospodin se naginje i šapće vam u uho: „Ne moraš se brinuti ni o jednom ovom neprijatelju. Oni ne mogu ništa protiv tebe.”

S tim divnim uvjerenjem u svom srcu, u stanju ste zapjevati: „Sada izdižem glavu iznad dušmana oko sebe … Jahvi ću pjevat i klicat” (Ps 27,6).

Autor: David Wilkerson (1931-2011)

Izvor: www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh