Duhovnost

NADBISKUP SHEEN

Najdivnija molitva koju je čovjek ikada sastavio Ona je knjiga slijepaca, u kojoj duše gledaju, a zatim i proživljuju, najveću ljubavnu dramu za koju je svijet ikada čuo

Foto: Pixabay

 

„Ljepota krunice je u tome što ona nije samo usmena molitva. Ona je također duševna molitva. Često možemo slušati kakvu dramu u kojoj se, dok ljudski glas govori, u pozadini čuje veličanstvena glazba, koja daje riječima dostojanstvo i snagu. Krunica je slična takvoj izvedbi. Dok se izgovaraju riječi molitve, srce ne sluša glazbu, nego neprekidno razmišlja o životu našega Gospodina, s obzirom na vlastiti život i potrebe.

Krunica poziva naše prste, naše usnice i naše srce na beskrajnu simfoniju molitve i stoga je ona najdivnija molitva koju je čovjek ikada sastavio

Kao što žica krunice povezuje njezina zrnca, tako razmišljanje povezuje molitve. Krunica poziva naše prste, naše usnice i naše srce na beskrajnu simfoniju molitve i stoga je ona najdivnija molitva koju je čovjek ikada sastavio. Krunica imade posebnu vrijednost za razne skupine ljudi: za tjeskobne, za učene i neuke ili pak bolesne.

Ona je knjiga slijepaca, u kojoj duše gledaju, a zatim i proživljuju, najveću ljubavnu dramu za koju je svijet ikada čuo. Moć krunice ne da se opisati.”

Preporučamo iz naše biblioteke: Škola molitve 2 – razmatranje otajstava krunice, autora Josipa Lončara.

Knjigu u elektroničkom obliku možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh