Duhovnost

NAJBOLJI POČETAK DANA Kakva će nam biti vječnost ovisi o svakom pojedinom danu našeg života

3 molitve jutarnjeg prikazanja

Foto: Shutterstock

 

Svakoga jutra možemo svoje molitve, dobra djela i trpljenja dana koji je pred nama sjediniti s Kristovom žrtvom i sve to prikazati na nakanu na koju se Isus prikazao i na koju se trajno prikazuje po svetoj misi: za spasenje svijeta.

To možemo činiti svojim riječima ili jednom od molitava jutarnjega prikazanja koje donosimo u nastavku.

Neka Duh Sveti, koji je vodio Isusa, bude danas i moj vođa

Bože, naš Oče, prikazujem ti sav svoj dan.

Prikazujem ti svoje molitve, misli, riječi, djela i trpljenja u jedinstvu s tvojim Sinom Isusom Kristom koji se tebi u Euharistiji trajno prikazuje za spasenje svijeta.

Neka Duh Sveti, koji je vodio Isusa, bude danas i moj vođa i moja snaga da mogu svjedočiti tvoju ljubav.

S Marijom, Gospodinovom Majkom i Majkom Crkve, molim te osobito za nakane što ih Sveti Otac za ovaj mjesec preporučuje molitvama svih vjernika. Amen!

Prikazujem Ti sve molitve, djela i trpljenja ovoga dana

Božansko Srce Isusovo, prikazujem ti po Bezgrješnom srcu Marijinu i po svetom Josipu zaštitniku Crkve, sve molitve, djela i trpljenja ovoga dana u naknadu za naše uvrede i na sve one nakane na koje se Ti neprestano prikazuješ na oltaru. Osobito Ti ih prikazujem za svetu Crkvu i za svetoga Oca i za sve potrebe koje su preporučene članovima Apostolata molitve.

[1]

Slavu Ti dajem, na početku ovoga dana

Slavu Ti dajem, ljubljeni Oče, na početku ovoga dana. On je znak Tvoje ljubavi i povjerenja u mene: želiš i preko mene graditi danas svoje kraljevstvo. Hvala Ti!

Neka spasenjska pobjeda Tvoga Sina bude danas vidljiva u svakom mom djelu, svakoj riječi i misli.

Duhom me svojim ojačaj i rasvjetljuj, Oče, da uvidim svaku opasnost od zla i grijeha i da mu se oduprem. Ne dopusti da i u čemu budem sluga Zloga. Odričem se svakog utjecaja i svakog služenja Zlome. Tebe jedinog izabirem kao Onoga kome želim služiti svim srcem.

Tebi želim služiti služeći svojoj obitelji, svom bračnom drugu, svojoj djeci, roditeljima, svim ljudima koje mi danas dovodiš na put. Tebi želim služiti radeći svaki posao, odmarajući se, igrajući se… Ti znaš kako to možeš upotrijebiti za svoje kraljevstvo.

Cijeli dan, Oče, pretvori u molitvu, slavljenje Tebe!

Stoga se potpuno predajem Tvojoj vlasti. Ti svime upravljaj! Upravljaj svakom mojom misli. Neka mi svaka misao bude misao Kristova. Neka je Tvoj Duh nadahnjuje. Upravljaj svakom mojom riječi: Neka svaka moja riječ Tebe slavi! Neka svaka moja riječ danas povezuje ljude – da nikoga ne razdvoji. Sačuvaj me od opasnosti da mi riječ ili postupak ikoga povrijedi i rani.

Upravljaj svakim mojim djelom i postupkom – neka budu u skladu s Tvojom voljom!

Oblačim se na početku ovoga dana u silu Duha Svetoga da bi sve što živim i radim danas bilo Tvoja vidljiva prisutnost na zemlji.

Stavljam se i pod moćni zagovor Majke Marije, da nikakvo zlo i stradanje ne bi moglo doprijeti do mene.

Sve Te to molim u Ime Tvoga Sina, a moga Gospodina Isusa.

Kakva će nam biti vječnost ovisi o svakom pojedinom danu našeg života

Kad ovako započinjemo dan, mijenja nam se perspektiva: situacije koje su nam se prije činile nepodnošljive lakše podnosimo; češće se tijekom dana sjetimo pomoliti (npr. strelovite, sasvim kratke molitve); imamo elana za dobra djela… Sve nam u svjetlu Isusova cilja – spasenje svijeta – dobiva smisao.

Dan po dan – do blažene vječnosti s Isusom!

Priredila Martina Vidaković; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh