Osobni razvoj

SUOČAVANJE S IZAZOVIMA

Najbolji način rješavanja stresnih situacija Isus nam govori da nas ništa ne može pobijediti ako postupamo na pravi način – na Njegov način

Olakšanje od stresa, djevojka u prirodi

Foto: Erriko Boccia , Unsplash

 

„Evo, dao sam vam vlast da gazite po zmijama i štipavcima i po svoj sili neprijateljevoj i ništa vam neće naškoditi.“ (Luka 10,19)

Isus nije obećao da se nikada nećemo morati nositi sa stresnim situacijama. U Ivanu 16,33 je rekao da ćemo u svijetu imati muku (kušnje, nevolje, frustracije), ali nastavlja dalje i kaže: „Hrabri budite – ja sam pobijedio svijet.“

Ovaj stih nas uči da se ne moramo frustrirati poput ovog svijeta. S obzirom na to da je Isus lišio ovaj svijet sile da nam naudi, možemo se suočiti sa životnim izazovima s pouzdanjem i u miru. Luka 10,19 kaže: „Evo, dao sam vam vlast da gazite po zmijama i štipavcima i po svoj sili neprijateljevoj i ništa vam neće naškoditi.“

Iako ćemo se suočavati s izazovima i stresnim situacijama koje neće uvijek biti jednostavne za nositi se s njima, Isus nam govori…

Ovdje nam Isus govori da nas je opremio pobijediti svijet, poput Njega.

Iako ćemo se suočavati s izazovima i stresnim situacijama s koje se neće uvijek biti jednostavno nositi, Isus nam govori da nas ništa ne može pobijediti ako postupamo na pravi način – na Njegov način. Koristi autoritet koji imaš u Kristu i nadvladaj svoje prepreke!

 

Molitva

Bože, primam autoritet i snagu koju si mi dao u Kristu. Pokaži mi kako hodati u tvom autoritetu i nadvladati kušnje i izazove ovog svijeta, poput Isusa. Amen.

 

 

Za Book.hr priredila M. V:, odabrala A. P.

 

Foto: Figulus

 

PREPORUKA! Knjiga Gorljiva – moj plan borbe za iskrenu, konkretnu i stratešku molitvu autorice Priscille Shirer. Autorica u knjizi pomaže prepoznati deset strategija koje neprijatelj najčešće koristi protiv Božje snage u nama te nas potiče na gorljivu molitvu. Više o knjizi možete saznati ovdje, a nabaviti je možete putem web-shopa naše Biblioteke Figulus.

 

 

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh