Aktualnosti

BROJ 141./142. (RUJAN/LISTOPAD 2021.)

NOVI BOOK Nabavi pravu dozu dobrih riječi! Listopadski broj Booka izašao je početkom rujna, u sklopu dvobroja 141./142. Ovo je, kaže glavni urednik, vjerojatno zadnji dvobroj u nizu i nakon njega se vraćamo redovitu izlaženju. Nadamo se i vjerujemo da će biti tako, a svima koji ste nam poslali svoj novčani prilog i koji ćete to tek učiniti, koji ćete pretplatiti sebe i/ili druge, kao i onima koji to ne mogu, ali se zato iskreno mole za financijski spas Booka – hvala od srca! 💓

Foto: Boris Rubin; Shutterstock


 

Početkom rujna izašao je dvobroj za rujan/listopad 2021. Malo smo kasnili s izlaskom – jedan dan – nadamo se da nam niste zamjerili. 👼

Zaista nam danas više nego ikada treba empatija – upravo o tome u ovome broju piše doktorica Verica – da suosjećamo jedni s drugima, da jedni druge razumijemo, ohrabrujemo, opraštamo si – da jedni druge ljubimo… Kako kaže sveti Pavao: „A sada: ostaju vjera, ufanje i ljubav – to troje – ali najveća je među njima ljubav“ (1 Korinćanima 13,13).

“Hvala svima koji ste nam poslali svoj novčani prilog, kao i onima koji to nisu mogli, ali su se zato iskreno pomolili za financijski spas Booka. Kako sada stvari stoje, ovo je najvjerojatnije zadnji dvobroj i nakon njega se vraćamo redovitu izlaženju. Zato, još jednom, hvala vam od srca. Naravno da se nećemo naljutiti ako nastavite pomagati.”  😇 Glavni urednik, Josip Lončar

Što bi ti učinio? Što bi ti učinila?!

Na početku uvodnika glavni urednik Josip Lončar zahvaljuje svima koji ste nam poslali svoj novčani prilog, kao i onima koji to nisu mogli, ali su se zato iskreno pomolili za financijski spas Booka: „Kako sada stvari stoje, ovo je najvjerojatnije zadnji dvobroj i nakon njega se vraćamo redovitu izlaženju. Zato, još jednom, hvala vam od srca. Naravno da se nećemo naljutiti ako nastavite pomagati.“

U nastavku uvodnika piše o zanimljivoj i itekako aktualnoj temi, a dio možete pročitajte ovdje: Što bi ti učinila kad bi se našla u avionu koji se ruši na zemlju?

Evo samo nekih tema koje smo vam pripremili…

Jeste li znali? Padre je na poseban način povezan s našim vremenom obilježenim koronakrizom zbog toga što je obolio od španjolske gripe te se od nje uspješno oporavio.
Donosimo vam njegova načela itekako korisna i u ovoj našoj aktualnoj globalnoj situaciji!

Moli. Nadaj se. Ne brini

Kako Bog stvarno izgleda?!

Pokažu li roditelji djetetu kakvu šarenu sličicu gdje je Bog Otac prikazan kao starac, i ona ostane u njemu, kasnije se njemu neće previše obraćati, jer će zamišljati da je On star te ne može razumjeti njegove probleme. Sestra Biserka Jagunić navodi nekoliko krivih slika koje imamo o Bogu i kaže: „Sve ove slike Boga sasvim su pogrešne. Ne trebamo se žalostiti što je to tako, ali je dobro znati da je prava slika Boga: dobri Otac koji nas ljubi bezuvjetno“!

Jedna odluka spasila joj je život

„Vidjela sam da je svijet podijeljen na dvije strane. Na stranu ljubavi i na stranu mržnje…

Zatim sam osjetila kao da me Bog pita: ‘Gdje želiš ti stajati? Kojoj strani želiš pripadati?…’ Sjećam se kako sam tada jasno rekla: ‘Naravno da želim biti na strani s Ghandijem, Mandelom…’

…Počela sam vidjeti dobro u svemu. Kad sam razmišljala na takav način, osjetila sam da sam puno pametnija.“ – Upravo je ta odluka – da stane na stranu ljubavi – spasila poznatu Ruanđanku Immaculée Ilibagize:

Empatija – ključna vještina 21. stoljeća?

Zdravu prehranu ne čine skupe namirnice već zdrave navike

„Kao što imamo jedinstvene otiske prsta, tako imamo jedinstvena crijeva i odgovor na hranu. Stoga trebamo individualno pristupati odabiru namirnica.

Puno voća, povrća, sezonskih namirnica, hidracija vodom, adekvatan unos vlakana problematičan je u prehrani suvremenog čovjeka. Dosta smo fokusirani na proteine, no gladni smo vlakana, kaže Angelina Paić, sveučilišna specijalistica nutricionizma.

Svi imamo uspone i padove, mijena je konstantna, no i Božja ljubav je konstantna. Zato ju trebamo tražiti i vidjeti u svemu“:

 

Snaga u posljednjim vremenima

Usred svega što se događa vidimo one koji se više ne boje i sad kliču od radosti. Ne uzimaju ni opojna sredstva, ni alkohol niti glume. Kako je to moguće?

I u ovome broju potrudili smo se na hrpicu staviti pravu dozu dobrih riječi, koje možemo stalno čitati i sačuvati ih u srcu. Jer najvažnije je srce – iz njega izvire život! Zato ga najviše trebamo čuvati – a to vjerojatno najbolje činimo kada pazimo kakve su nam misli, kakvim se informacijama hranimo! 💝 (Izr 4,23)

Još čitamo:

  • EMOCIJE I ZDRAVLJE: Od 10 problema, 9 ih je emocionalne prirode
  • Znaš li da je ok biti umoran?
  • Dobar odgoj – izgrađuje i dijete i roditelja
  • Dječji kutak
  • Humor, vicevi
  • Plesom protiv stresa
  • i još puno toga…

Pretplati se na Book za pravu dozu dobrih riječi! 👼
Kontakti:
+385 95/388-6131 ili e-mailom na: [email protected]

Ne možeš si priuštiti pretplatu?! Ili bi ju htio pokloniti onome tko si ju ne može priuštiti?!
Javi nam se! 

+385 95/388-6131 ili e-mailom na: [email protected]

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh