Aktualnosti

NAGRADU DODJELJUJE INDIJSKA ZAKLADA ‘HARMONY’ // Otac Tom dobio nagradu Majke Terezije za društvenu pravdu: Žrtvovao je vlastiti život i ostao u Jemenu i kada je mogao otići Salezijanskom će se svećeniku nagrada uručiti 10. prosinca ove godine u indijskom gradu Bombayu.

Otac Tom dobio nagradu Majke Terezije za društvenu pravdu: Žrtvovao je vlastiti život i ostao u Jemenu i kada je mogao otići

Otac Tom Uzhunnalil, koji je nedavno oslobođen nakon 18 mjeseci zatočeništva u Jemenu (o čemu više možete pročitati OVDJE), dobitnik je nagrade Majke Terezije za društvenu pravdu, koju dodjeljuje indijska Zaklada Harmony. Utemeljitelj zaklade, Abraham Mathai, rekao je da je taj katolički svećenik ogledni primjer ovogodišnje teme Suosjećanje preko granica – samilosni odgovor na izbjegličku krizu, dodajući da je otac Tom nastavio raditi na mjestu velike opasnosti iako je imao priliku napustiti Jemen. Salezijanskom će se svećeniku nagrada uručiti 10. prosinca ove godine u indijskom gradu Bombayu.

Oca Toma Uzhunnalila oteli su islamistički teroristi u ožujku 2016. godine tijekom napada na starački dom u jemenskom gradu Adenu, kojim su upravljale sestre Misionarske ljubavi. Salezijanski je svećenik oslobođen 12. rujna ove godine. Nakon oslobođenja u prvom je intervjuu progovorio kako je bilo u zatočeništvu, a cijeli intervju možete pročitati OVDJE.

Izvor:  Vatikanski radio; Book.hr

Priredila Gabriela Jurković

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh