Osobni razvoj

ZNAKOVI NA KOJE TREBAMO OBRATITI POZORNOST

Načini na koje ti Bog daje do znanja da trebaš prekinuti vezu u kojoj se nalaziš Ponekad Bog samo čeka da shvatimo da vrijedimo više od onoga što dobivamo…

Načini na koje ti Bog daje do znanja da trebaš prekinuti vezu u kojoj se nalaziš

Foto: Shutterstock


 

Veze mogu biti teške, a kad završe osjećamo se kao da je smak svijeta. Radilo se o prijateljstvu, romantičnom odnosu ili poslovnom partnerstvu, kraj je uvijek bolan!

Čvrsto vjerujem da se sve događa s razlogom. Ne slučajno, već sa svrhom. Razlog se ne pojavljuje odmah, ali obično je za naše dobro. Ponekad ga je teško prihvatiti. Donosimo četiri načina na koja Bog intervenira u našim odnosima.

Udaljavanje

Ponekad se ljudi udalje bez nekog vidljivog razloga. U vezi si i ništa nije loše, samo ste drugačiji.

Možda se ti približavaš Bogu, a on se udaljava od Boga. Tada će ti početi smetati i najmanje sitnice. Stvari koje nikada prije nisu bile važne, sada su veliki problem. To je vrijeme kad ti u glavi počinje mahati mala crvena zastava:

Provodite sve manje vremena zajedno.
Sve manje komunicirate.
Sve je manje smijeha u vašem odnosu.
Čak i kad ste zajedno, daleko ste jedno od drugog. Jednostavno ne osjećate bliskost kao prije.

Možda ne shvaćaš da si u toksičnom odnosu

Odnos šteti tvom zdravlju, tvom duševnom zdravlju, tvom odnosu s Kristom. Možda se moliš Bogu da te izliječi od iznenadnog napada migrene, čestih napada anksioznosti ili depresije, ne shvaćajući da Bog prvo mora riješiti korijen tog problema – tvoju vezu!

Odgovor na molitvu

Možda si zamolila Boga da ti da znak ako osoba s kojom si u vezi nije ona prava za tebe. I ubrzo nakon molitve, dogodilo se nešto neobično. Za mene je to bio prekid. Znala sam da odnos nije bio Božji, ali nadala sam se da će se s vremenom popraviti. Bog je znao da neće. Ubrzo mi je dao odgovor na moje molitve. U tom slučaju ne možeš se naljutit na Boga kad ukloni pogrešnu osobu iz tvog života, kako bi mogla doći ona prava.

Nezadovoljstvo koje ne prolazi

Svaki odnos ima svoje dobre i manje dobre trenutke. Zato nemoj ni pomišljati na to da Bog želi da pobjegneš čim se pojavi neki problem. Međutim, ako si stalno nezadovoljna u vezi, to bi mogao biti Božji glas koji ti šapuće da ne trebaš više ulagati vrijeme u taj odnos. Uznemirujući osjećaji postoje s razlogom. Obrati pozornost na njih.

Ponekad Bog samo čeka da shvatimo da vrijedimo više od onoga što dobivamo.

Izvor: The Praying Woman

Prevela Vedrana Prka

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh