Osobni razvoj

JOYCE MEYER

Način na koji govoriš i misliš o sebi utječe na tvoj život

Način na koji govoriš i misliš o sebi utječe na tvoj život

Foto: Shutterstock

 

„Doista, tvoje će te riječi opravdati i tvoje će te riječi osuditi.“ – Matej 12, 37

Nikada nemoj misliti i izgovarati negativne riječi o samom sebi, poput: ‘nikad neću napraviti nešto ispravno, nikad se neću promijeniti; ružan sam, užasan i glup; tko bi mene volio?’.

U Mateju 12, 37 piše da će te tvoje riječi opravdati i tvoje će te riječi osuditi.

Također te ohrabrujem da se pogledaš u ogledalo i naglas kažeš…

U Izrekama 23,7 stoji: „Jer on je onakav kako o sebi misli.“ Drugim riječima, način na koji govoriš i misliš o sebi utječe na tvoj život. Trebaš govoriti dobre i pozitivne riječi o sebi (osobno ispovijedanje), utemeljene na onome što Božja Riječ kaže o tebi i tako steći pouzdanje u identitet koji imaš u Kristu.

Na primjer: „Prihvaćen sam u Kristu. Bog me je stvorio i oblikovao svojim rukama, a On nikada ne griješi.“

Volim započeti dan ispovijedanjem Božje Riječi. Možeš to raditi u vožnji ili čisteći kuću. Također te ohrabrujem da se pogledaš u ogledalo i naglas kažeš: „Bog me voli i prihvaća, pa tako i ja sam sebe.“ Kad počneš govoriti pozitivne, pobožne istine o sebi, možeš postati ono što zaista jesi… na način kakvim te je Bog stvorio da budeš.

Molitva

Bože, prestajem govoriti negativne stvari o sebi. Objavljujem istinu da me Ti voliš i prihvaćaš. Mogu biti onakav kakvim si me stvorio da budem. Amen.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh