Aktualnosti

EVO ZAŠTO MEĐUGORJE PRIVLAČI...

NA YOUTUBEU Film „40 godina Međugorja“ "Međugorje je za mene mjesto na kojem se može najlakše i najbrže sresti Marija Majka", kaže p. Marko Bobaš

Foto: Screenshot


Nakon deset javnih projekcija, film „40 godina Međugorja“ Dražena Bušića u produkciji udruge “Snaga za život” dostupan je na kanalu autora.

Ovo je interaktivni film u kojemu je autor i sam hodočasnik te putem susreće druge hodočasnike od kojih su neki od njih u Međugorje išli pješice ili biciklom.

Njihove su priče – priče o izmijenjenim životima. Tako možemo čuti o ozdravljenju teško bolesne djevojčice, oslobođenju od ovisnosti, obnovi obitelji…

Film je snimljen u 10 dana oko 40. godišnjice ukazanja Blažene Djevice Marije u Međugorju. Autor odlazi na poznate lokacije i razgovara s ljudima koji pred kamerama otvaraju svoja srca.

Njihove su priče – priče o izmijenjenim životima. Tako možemo čuti o ozdravljenju teško bolesne djevojčice, oslobođenju od ovisnosti, obnovi obitelji, te o brojnim svećenicima koji su svoj poziv osjetili baš na ovome mjestu. Za sve to vrijeme vješti snimatelji vjerno prenose atmosferu pa gledatelji stječu dojam kao da su i sami u Međugorju, mjestu koje su mnogi opisali kao nebo na zemlji.

U filmu sudjeluju: fra Marinko Šakota, fra Mario Knezović, fra Ljubo Kurtović, vlč. Marijan Štingl, p. Marko Bobaš, đakon Ilija Nikolić, Goran Ivančić, Ivana Roso, Melinda Dumitrescu, Desa Jelavić, Marina Damjanović, Stipan Šandrk, obitelj Rukavina i članovi zajednice Nanovo rođeni.

Premijera na YouTubeu bila je, prigodno, na blagdan Marije pomoćnice, 24. svibnja 2022.

Pogledajte:

Preporučamo i film, “Zašto Međugorje”. U ovome filmu autor, Josip Lončar, prisjeća se dojmova koje je ponio sa sobom nakon svoga prvog posjeta tome mjestu mira, molitve i pomirenja, 1987. godine:

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh