Aktualnosti

KOMENTAR NADBISKUPA RANJITHA

Na Šri Lanki i dalje vlada strah od terorizma: otkriveno je pet kampova za obuku džihadista Kardinal Ranjith rekao je kako je potrebno osigurati povjerenje naroda, a to će se postići spoznajom istine i odgovorom na pitanje zašto su se dogodili napadi i tko je stajao iza njih

Foto: Vatican Media

 

Nadbiskup Colomba kardinal Albert Malcolm Ranjith svjedoči kako dva mjeseca nakon terorističkih napada u Šri Lanki i dalje vlada strah od terorizma, osobito nakon što je u zemlji otkriveno pet kampova za obuku džihadista.

Na predstavljanju godišnjega izvještaja Zaklade papinskoga prava „Pomoć Crkvi u potrebi“ (Kirche in Not) za 2018. godinu 20. lipnja u Rimu kardinal je također istaknuo kako je zahvaljujući solidarnosti mnogih lokalna Crkva već osigurala psihološku potporu onima koji su izgubili svoje najmilije, pomoć djeci koja su ostala bez jednog ili oba roditelja, potporu osobama koje su nakon napada ostali invalidi te materijalnu pomoć onima koji nemaju primanja, prenosi Vatican News.

Kardinal Ranjith rekao je kako je potrebno osigurati povjerenje naroda, a to će se postići spoznajom istine i odgovorom na pitanje zašto su se dogodili napadi i tko je stajao iza njih. Napomenuo je i da je potrebno uspostaviti odnos povjerenja između kršćana i muslimana kako bi imali mir i spokoj te da zbog toga ustraju na nužnosti dijaloga i kontaktima među pripadnicima različitih religija.

Izvor: IKA

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh