Aktualnosti

NA ISTOKU ZEMLJE

Na prvoj svetoj misi u Šri Lanki nakon terorističkoga napada zaređen svećenik Na događaju je prisustvovalo oko 300 vojnika koji su pregledavali vozila i brinuli za sigurnost vjernika koji su bili na svetoj misi

Na prvoj svetoj misi u Šri Lanki nakon terorističkoga napada zaređen svećenik

Foto: Shutterstock


 

U jednom selu na istoku Šri Lanke održana je prva sv. misa nakon terorističkog napada u kojem je život izgubilo više od 300 ljudi. Nakon tog tragičnog događaja svete su mise odgođene do daljnjega zbog novih prijetnji, piše Aleteia

Sveta je misa održana u župi sv. Josipa, a na njoj je zaređen novi svećenik Katoličke Crkve. Na događaju je prisustvovalo i 300 vojnika koji su pregledavali vozila i brinuli za sigurnost vjernika koji su bili na svetoj misi.

„Ljudi su htjeli slaviti misu, htjeli su sudjelovati u tome, ali oni – čak i ja – su se bojali. Međutim, sigurnosno osoblje dobro nas je štitilo“ – rekao je o. Norton Johnson za Associated Press.

Taj se je događaj pripremao nekoliko tjedana; premda je prvotno planirano sudjelovanje oko 3000 vjernika došlo je njih 200-ak, kao i svećenika – od najavljenih 200 došlo je njih 80. Ipak, ređenje je održano u utorak ujutro i prošlo je bez incidenata.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh