Zanimljivosti

ZAHVALNI ZA SVE ŠTO NAM BOG DAJE

Na početku nove godine – ‘otvorimo’ si teglicu brojanja blagoslova! Na papiriće koje ćemo ubacivati u teglicu možemo zapisivati: blagoslove, radosti, dobre vijesti, dobre ljude, dobre ideje, uspjehe, izdržane nedaće...

Na početku nove godine – 'otvorimo' si teglicu brojanja blagoslova!

Pomognimo si da više pamtimo ono dobro

Na zadnji dan stare godine, dan kad Bogu upućujemo zahvalu za proteklu godinu, među objavama svojih prijatelja na Facebooku zamijetila sam lijepu ideju koja bi nam mogla pomoći u tome da sljedećeg Silvestrova, 31.prosinca 2018. godine, naša zahvalnost Bogu bude još veća i konkretnija.


Svi znamo da je zahvalnost važna (više o njezinoj važnosti možete pročitati ovdje). Ona nas otvara za još veće izlijevanje Božje dobrote i blagoslova. Unatoč tome, mi ljudi smo nažalost nekako skloniji pamtiti ono loše, dok ono dobro što nam se je dogodilo brzo zaboravimo. Upravo zato je tu ova ideja koja bi trebala biti naš podsjetnik: napravimo si TEGLICU BROJANJA BLAGOSLOVA!

Neka vam teglice budu pune radosti i blagoslova!

Naime, u jednu praznu teglicu, koju ćemo namijeniti u ovu svrhu, možemo tijekom godine ubacivati papiriće na koje smo napisali ono dobro što nam se je dogodilo: blagoslove, radosti, dobre vijesti, dobre ljude, dobre ideje, uspjehe, lijepa vremena, izdržane nedaće… i sve ostalo u čemu smo primijetili Božju intervenciju nama na spasenje. A onda na staru godinu, zajedno s obitelji – u trenutku zahvale ili obiteljske molitve pred jaslicama – možemo redom vaditi jedan po jedan papirić iz teglice i tako se još jednom prisjetiti svakog blagoslova te na njima zahvaliti Bogu. Sigurno ćemo se iznenaditi koliko nam je Božja milost, uza sve nedaće i poteškoće, bila blizu i koliko je godina ipak, sve u svemu, bila dobra.

Sigurno će biti zanimljivo započeti sljedeću novu godinu s praznom teglicom te se unaprijed radovati svemu onome lijepom što će nam Bog u njoj donijeti, i tako ponovno puniti našu teglicu brojenja blagoslova.

Stoga, pune teglice svih radosti i blagoslova neka budu i moja čestitka i želja svima vama, moji dragi čitatelji, za novu, 2018. godinu!

Autor: Paula Tomić

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh