Aktualnosti

NA LAUDATO TELEVIZIJI ‘Život vrijedi živjeti’ – emisija o životu nadbiskupa Fultona J. Sheena Jednu od najgledanijih emisija duhovne tematike možete gledati na Laudato televiziji od 16. studenog u 20.30 sati.

'Život vrijedi živjeti' – emisija o životu nadbiskupa Fultona J. Sheena

Život jedne od najpoznatijih medijskih osoba katoličanstva – nadbiskupa Fultona J. Sheena bit će predstavljen u emisiji Život vrijedi živjeti na Laudato televiziji.

Nadbiskup Sheen nije volio publicitet, ali je volio ljude i bio im je dostupan. Medije je koristio za prenošenje Radosne vijesti, znanja i poruke ljubavi Božje, a iščekivali su ih ljudi svih vjera i opredjeljenja. Napisao je 96 knjiga, stotine članaka i snimio brojne radijske i televizijske emisije. Osvojio je nagradu Emmy, bio na naslovnici časopisa Time, u kojem je 1952. opisan kao najnovija ‘zvijezda’ američke televizije, a njegovu je emisiju tjedno gledalo više od pet i pol milijuna kućanstava.

Jedan je od prvih američkih biskupa koji je provodio puni i ispravan nauk Drugog vatikanskog koncila. Desetljećima prije drugih govorio je protiv rasizma i donirao velike iznose osobnih primanja za pomoć u izgradnji bolnica i crkava za crnce u Alabami. Izrazito se protivio antisemitizmu, naglašavao jednakost među ljudima i bio je protivnik ratova. Svojim autentičnim i beskompromisnim govorima te djelima bio je na meti mnogih protivnika. Iako je kritizirao i izbjegavao sve oblike zemaljskih utopija, podupirao je reforme koje imaju za cilj raditi na svijetu oslobođenom od mržnje, kriminala i nejednakosti.

Jednu od najgledanijih emisija duhovne tematike možete gledati na Laudato televiziji od 16. studenog u 20.30 sati.

Izvor:  Laudato.hr; Book.hr

Priredila Gabriela Jurković

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh