Osobni razvoj

MUŠKARCI SU JEDAN DRUGOME OSLONAC

Muškarce druženje s njegovom „ekipom” čini boljim muževima i očevima! „Muškarce se danas rijetko potiče na kvalitetno druženje s drugim muškarcima, iako je to zdravo za njihov razvoj. Smatram da bi muž trebao ženi objasniti da ga u konačnici to vrijeme provedeno s njegovim dečkima čini boljim mužem i ocem…”

Muškarce druženje s njegovom „ekipom” čini boljim muževima i očevima!

Zašto se muškarcima teško osloniti jedni na druge?

Pitanje

Briane, na koje prepreke katolički muškarci nailaze, zašto im se teško osloniti jedni na druge u svojem vjerskom, obiteljskom i poslovnom životu?

Vrijeme provedeno s njegovim dečkima čini ga boljim mužem i ocem

Odgovor

Prije svega radi se o važnu pitanju povjerenja. Poznato je da nama muškarcima nije lako razgovarati o onom što doživljavamo na emocionalnoj razini. Ali postoji toliko stvari koje muškarci mogu zajedno raditi i po kojima se zbližavaju: bavljenje športom, gledanje športa, razgovori o automobilima, alatu ili hi-tech uređajima. Ipak, danas se od muškaraca očekuje veća angažiranost u odgoju djece i u kućanskim poslovima. To je u redu, jer time se učvršćuje njihov najvažniji odnos, a to je onaj sa ženom. Međutim muškarce se danas rijetko potiče na kvalitetno druženje s drugim muškarcima, iako je to zdravo za njihov razvoj. Budući da oni često imaju tu potrebu, smatram da bi muž trebao ženi objasniti da u konačnici to vrijeme provedeno s njegovim dečkima čini boljim mužem i ocem. Jednako joj treba iznijeti svoju potrebu za duhovnim vodstvom njihove obitelji, u kojoj on ne skrbi samo u materijalnom smislu. Možda griješim, ali mislim da muž i žena po iskrenu odnosu i međusobnu povjerenju mogu izgraditi zdrav i uravnotežen odnos, koji je toliko važan za bračni život. (…)

Brianom Caulfieldom sam razgovarao o važnosti prijateljstva i razvijanju bratstva među katoličkim muškarcima. Brian je urednik portala FathersforGood.org, koji sponzorira Vrhovno vijeće Kolumbovih vitezova, a za tu katoličku bratovštinu, čiji je Brian član, također radi kao specijalist za komunikacije u New Havenu, u američkoj saveznoj državi Connecticut. U prosincu 2011. Brian je imenovan pomoćnim postulatorom kauze za proglašenje svetim oca Michaela McGivneyja, osnivača Kolumbovih vitezova. Brian je također urednik knjige Man to Man, Dad to Dad: Catholic Faith and Fatherhood (Muškarac muškarcu, tata tati – Katolička vjera i očinstvo).

Ulomak iz knjige „Putokaz za nebo za prave muškarce katolike” autora Randyja Haina. Više o knjizi možete saznati ovdje. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

O knjizi „Putokaz za nebo za prave muškarce katolike”

Svakoga sata svakoga dana stvaramo navike koje oblikuju naše ponašanje i o kojima ovisi gdje ćemo provesti vječnost. Jednom, kada ovozemaljski život završi, bit će prekasno mijenjati ih. Usred ludog ritma današnjice, pretrpanih rasporeda, svega onoga što tako lako odvlači pozornost, ova knjiga nudi provjerene „aplikacije” koje je Bog osmislio da bismo postali muškarcima kakvima on želi da budemo. Služite se njima! Vaša obitelj računa na vas.

„Ako već želimo biti buntovnici, pobunimo se onda protiv svijeta i hodimo putem u nebo koji vodi kroz Katoličku crkvu.” (Autor)

put do istine knjiga

Želite kupiti knjigu ili se informirati o cijeni?

Ako naručujete iz Hrvatske, kliknite na gumb „Kupi knjigu”.

Ako naručujete iz inozemstva, kliknite na gumb „Kupi knjigu iz inozemstva”.

Ako želite pročitati više o samoj knjizi, ili ste je već pročitali pa je želite ocijeniti, molimo Vas da kliknite na gumb „Recenzija”. (Molimo Vas da ocjenjujete samo ako ste knjigu doista pročitali!)

Priredila Martina Vidaković; Book.hr

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh