Brak i odnosi

ŠTO DOTIČE NJEZINO SRCE

Muškarci, ovakve poklone žene najviše vole! Dr. Emerson ima iskustva s ovime: u braku je sa Sarah otprilike četiri desetljeća(!) i više od tri desetljeća radi s bračnim parovima...

Kakve poklone žene najviše vole

Foto: Shutterstock

 

Način obilježavanja njezina rođendana ili vaše godišnjice braka je umijeće, a ne znanost. Ona ne očekuje nikakav skupi poklon. Zamislimo da jedan muž svojoj ženi za rođendan kupi Mercedes (znam trojicu muškaraca koji su to zaista učinili), a drugi muškarac odvede svoju ženu u šetnju parkom te joj govori o tome koliko mu ona znači, koliko je voli i cijeni. Na putu do auta, on na tlu pronalazi mali plosnati kamen, uzme ga i odnese ga kući. Ondje na njemu napiše kratku pjesmu ili rečenicu i to joj pokloni kao uspomenu na šetnju kojom su proslavili taj važan dan. Čija će žena više cijeniti poklon?

Prirodan muški (plavi) nagon govori mu da će skupi poklon njegovoj ženi mnogo više značiti

Prirodan muški (plavi) nagon govori mu da će skupi poklon njegovoj ženi mnogo više značiti. Znate da, kada biste svome prijatelju kupili Mercedes, on bi svima okolo govorio: „Ivan je takva ljudina! To je nevjerojatno. Poklonio mi je ovaj prekrasan automobil!“

No kada ženi kupite Mercedes, ona će najvjerojatnije svojim prijateljicama reći nešto kao: „Pogledajte, kupio mi je Mercedes. Pitam se želi li se iskupiti za nešto.“

Vratimo se onom kamenčiću. Kada će vaša žena imati devedeset i tri godine i vi budete pokojni već jedno desetljeće, što će je podsjećati na vas? Slika Mercedesa? Apsolutno ne! Ona će čuvati taj kamenčić zato što je on simbol vremena kada joj je muž poklonio posebnu pažnju, kada joj je pokazao koliko joj je odan, koliko je cijeni i voli.

Priča ove žene pokazala je što je najvažnije; cijena poklona je manje važna od truda koji muž uloži oko poklona

Jedan je muž, prisustvujući sa svojom ženom našoj Konferenciji, nakon dvadeset i četiri godine braka vrlo brzo shvatio moćno djelovanje „promišljenih sitnica“ na ženu. Ona nam je napisala:

„Valentinovo je bilo vrlo poseban dan… Moj me muž probudio i proveo kroz kuću. Naime, dao si je truda i napisao kratke pjesme koje je zalijepio na vrećice sa slatkišima… Prva je bila u kupaonici uz trag gdje bi mogla biti sljedeća… Smijala sam se i tražila porukice sa slatkišima po kući. Bilo je tako zabavno… Te je večeri moj muž u restoranu rezervirao mjesta za nas. Ondje je gitarist predivno svirao klasičnu glazbu. U restoranu su nas slikali i poklonili nam našu fotografiju. Uživali smo u ukusnoj hrani i opuštenoj atmosferi. To je apsolutno bila večer koju ću zauvijek pamtiti! Hvala vam što ste mog muža potaknuli da mi pokaže ljubav.“

Kada je riječ o poklonima, priča ove žene pokazala je što je najvažnije; cijena poklona je manje važna od truda koji muž uloži oko poklona, čestitke ili neke aktivnosti koju je isplanirao za njih. Bog je ženu stvorio tako da duboko doživljava stvari koje simboliziraju vašu ljubav i kojima joj pokazujete da vam je važna. Ona želi znati da razmišljate o njoj. Ona želi da to dođe iz vašeg srca, a ne da vas ona mora poticati da takvo što učinite. Uistinu, vaš su trud i pažnja ono što dotiče njezino srce.

3d

 

 

Iz knjige „Ljubav i poštovanje“ autora dr. Emersona Eggerichsa. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete danas, 11. veljače 2021., nabaviti po sniženoj cijeni za 70 umjesto 100 kuna, ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh