Brak i odnosi

POŠTOVANJE

Jeste li ikada svome mužu rekle: „Hvala ti što radiš“? Razgovarao sam s tolikim ženama koje su razmišljale o načinu na koji bi mogle zahvaliti na svemu što njihovi muževi za njih rade, ali to nikada nisu učinile...

Jeste li ikada svome mužu rekle: „Hvala ti što radiš“?

Foto: Shutterstock

 

Ako želite ohrabriti svoje muževe i pokazati im svoje poštovanje zbog svega što on radi i „osvaja“ za vas, jednostavno mu napišite poruku ili pismo zahvalivši mu na svemu što radi i priskrbljuje za vas. Ne mora to biti neko dugo pismo, ali mu također možete zahvaliti što vam je dao priliku da možete birati hoćete li biti zaposleni ili ostati kod kuće s djecom.
Razgovarao sam s tolikim ženama koje su razmišljale o načinu na koji bi mogle zahvaliti na svemu što njihovi muževi za njih rade, ali to nikada nisu učinile.

Poštovanje – ključ do muškog srca

Pitam ih tada što bi mislile o muškarcu koji kaže da često razmišlja o tome kako voli svoju ženu, ali joj to nikada ne kaže. Kada im to kažem, one se obično malo naljute: „Kako to mislite, zar muškarac može živjeti sa svojom ženom i nikada joj ne reći da je voli?“ One u to ne mogu vjerovati.
Sve se svodi na to da je svaki odnos obostran. Naravno da bi vam vaš muž trebao reći da vas voli, ali jednako tako i vi biste njemu trebali reći: „Dragi, hvala ti što svakoga dana radiš za nas. Ne znam razumijem li to u potpunosti, ali cijenim to što činiš. Iskreno te poštujem.“ Promatrajte tada reakciju svoga muža. Uvjeravam vas da će to donijeti veliku promjenu…

Nastavak teksta možete pročitati u knjizi Ljubav i poštovanje” autora dr. Emersona Eggerichsa. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh