Svijet

NIGERIJA

MUČENIK Ovo je bio posljednji čin svećenika prije nego je živ spaljen u župnoj kući Brutalan zločin dogodio se nedavno u Nigeriji; svećenika su živog spalili u njegovu župnom dvoru. U drugog, koji je pobjegao, nekoliko su puta pucali. Nasilje nad kršćanima u Nigeriji u velikom je porastu

Foto: Facebook, cyion minna diocese

 

U nedjelju, 15. siječnja 2023., oko 3 sata ujutro, naoružani islamski teroristi upali su u župnu rezidenciju prečasnog oca Isaaca Achija iz katoličke crkve sv. Petra i Pavla, u Kafin Koru, u državi Niger u sjevernom središnjem dijelu Nigerije, i počinili brutalan zločin. Spalili su župnu kuću, ostavili oca Isaaca da živ izgori, a njegova kolegu, oca Collinsa ranili dok je bježao iz kuće.

Nigerijski svećenik, otac Ugochukwu Ugwoke, dao je dirljivo svjedočanstvo o posljednjem činu oca Isaaca prije nego je umro.

Na Tweeteru je otac Ugochukwu napisao: „Posmrtni ostaci oca Isaaca Achịa, katoličkog svećenika kojeg su prošle nedjelje ubili teroristi u Minni, bit će pokopani ovog petka. Kada su napali župni dvor, otac Isaac i Collins, prije nego je otac Isaac zamolio oca Collinsa da bježi, udijelili su jedan drugome sakrament svete ispovijedi”.

Otac Collins je preživio, a otac Isaac živ je spaljen u svom župnom uredu. Pokoj vječni daruj mu, Gospodine, i svjetlost vječna svjetlila njemu! Počivao u miru Božjem.

Statistike su alarmantne. Godine 2021. Međunarodno društvo za građanske slobode i vladavinu prava izvijestilo je da su islamski radikali u Nigeriji ubili oko 43 000 kršćana u razdoblju od 12 godina (2009. – 2021.). Posljednjih godina napadi su još žešći.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh