Brak i odnosi

VODITELJI TEČAJA „LJUBAV I POŠTOVANJE“ NA LTV-U

IN FAMILIA DEI Može li se ljubav potrošiti u braku? Mogu li se brakovi spasiti?

IVANA I DANIJEL KATANOVIĆ Može li se ljubav potrošiti u braku? Mogu li se brakovi spasiti?

Foto: Screenshot

 

„Brak je jedno prekrasno i blagoslovljeno mjesto koje je ponekad teško i trnovito, ali nam u konačnici daje smisao.“

Ivana i Danijel Katanović, voditelji tečaja „Ljubav i poštovanje“, gostovali su na Laudato televiziji u emisiji „In Famila Dei“. No to nije tečaj samo za odnose u braku, on nam pomaže i u odnosu s djecom, kolegama na poslu…

Znamo li uopće što znači riječ ljubav, a što poštovanje?

U braku postoje sitnice koje nas iritiraju i ljudi se udalje. Dođu djeca pa se pažnja usmjerava na njih… Moramo znati jezik jednog ili drugog da bismo se mogli razumjeti. Moramo znati izreći što nas muči. Žena može pretpostaviti što muči njezinog supruga, ali ako ga ona to ne pita, ne daje mu do znanja da joj je stalo.

Dolazimo iz različitih obitelji, pokušavamo imati brak kakav su imali naši roditelji. Ljutimo se jedno na drugo jer smo donijeli sa sobom nešto drugačije. Teško je mijenjati ono što si naučio ranije. Bolno je priznati da život kakav si do sada živio i nije baš dobar. Bolno je i saznanje da moraš nešto mijenjati. Priznaš, odlučiš i promijeniš.

Osvrt jedne gledateljice:

“42 godine sam u braku, imamo četvero djece i 8 unuka, gledali smo vas na Laudato TV, po godinama bi vam mogli biti roditelji, no usprkos tome; iskreno i od srca sam vam se divila i puno naučila od vas. Hvala vam i dragom Bogu što preko vas šalje ljubav i poštovanje u obitelji.”

Cijeli razgovor s voditeljicom Dianom Tikvić možete poslušati i pogledati ovdje:

Više informacija o tečaju Ljubav i poštovanje, malim gupama i prijavama možete saznati ovdje

Tea Tišljarić; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh