Duhovnost

BLAGOSLOV NOĆNIH MORA

Može li nam Bog govoriti po noćnim morama Sanjala sam da me nosi snažna riječna struja. Nisam bila na splavi, već baš u vodi, a brzaci su me bacali na sve strane. Bila sam potpuno bespomoćna. Bilo je strašno opasno i užasno sam se bojala. Srce mi je snažno udaralo, ruke su mi se tresle i znala sam da ću loše završiti

Može li nam Bog govoriti po noćnim morama

Foto: Pixabay

 

Povremeno me Bog upozorava da je nešto opasno, ali obično sam buntovna i ne vjerujem mu. Mislim da sve imam pod nadzorom. Čini mi se da se mogu igrati vatrom i ne opeći se. No Bog mi i dalje govori: „Nemoj se previše družiti s tom osobom! Taj te put vodi onamo kamo ne želiš ići.“ Međutim ja u svojoj oholosti i sebičnosti mislim da znam bolje i da se mogu nekako nositi s tim još samo barem jedanput.

Snove ne mogu tako lako ignorirati, pobjeći od njih ili ih negirati – posebno snažne snove, kakve su noćne more. Može li Bog govoriti po njima? Jasno da može

Osim što me više puta upozorava danju, Bog mi također daje slike upozorenja u noćnim snovima. Snove ne mogu tako lako ignorirati, pobjeći od njih ili ih negirati – posebno snažne snove, kakve su noćne more. Može li Bog govoriti po njima? Jasno da može. Bog mi šalje istu poruku: „Hej, to je opasno! Čuvaj se!“ Razlika je u tome što u snovima to uistinu i proživljavam. Ne samo da čujem njegov glas: „Ako nastaviš tim putem, to će te odvesti u nevolju i patnju“, nego to i sanjam. Stvarno hodam tim putem, koji je u mojem slučaju, zapravo, bio rijeka.

Užas divlje vode

Sanjala sam da me nosi snažna riječna struja. Nisam bila na splavi, već baš u vodi, a brzaci su me bacali na sve strane. Bila sam potpuno bespomoćna. Bilo je strašno opasno i užasno sam se bojala. Srce mi je snažno udaralo, ruke su mi se tresle i znala sam da ću loše završiti.
Uto sam se probudila. Bog mi je rekao: „Vidiš, rekao sam ti.“ Ja sam bila izbezumljena, a on mi je mirno objašnjavao: „Da si me slušala prvih deset puta dok sam ti govorio u budnom stanju, ne bih ti morao to ponovo jasno dati do znanja po noći.“ Pouka shvaćena.

Bog nam može čak pokazati i budućnost te nam dopustiti da u snovima doživimo posljedice puta kojim idemo

Kao što smo vidjeli, snovi su slike onoga što živimo. Osjećamo ih. Ne možemo prepoznati razliku između onoga što sanjamo i onoga što nam se događa u stvarnosti. Zato se nekada probudimo znojnih dlanova i lupajućeg srca. Što se tiče našeg tijela, upravo smo stvarno proživjeli to iskustvo.
Nisu samo naša tijela pod utjecajem snova. Naši osjećaji također su potpuno uključeni. Bog nam može čak pokazati i budućnost te nam dopustiti da u snovima doživimo posljedice puta kojim idemo. On nam to čini na blagoslov, šaljući nam opipljivu poruku, koju ćemo morati čuti i poslušati. On želi da idemo njegovim putem, koji je najbolji za nas, slijedeći njegove savršene planove za nas.

Snovi znaju biti malo pretjerani, tako da pridobiju našu pozornost. Oni će se također ponavljati ako ignoriramo njihovu poruku

Slike bude osjećaje, a osjećaji nas pokreću na djelovanje. Doživljavanje osjećaja izvanredna je dobrobit koju dobivamo od snova te ih nikako ne smijemo zanemariti. Snovi znaju biti malo pretjerani, tako da pridobiju našu pozornost. Oni će se također ponavljati ako ignoriramo njihovu poruku.

Iz knjige „Čuti Boga u snovima” autorâ Marka Virklera i Charity Virkler Kayembe. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti ju u elektroničkom izdanju ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh