Duhovnost

RATNA STRATEGIJA

Možda ovo nikad niste ni pomislili? Slavljenje može biti ratno oružje! Đavao napada Božji slavljenički narod sa svih strana, odakle god može

Foto: Pixabay


 

Nalazi li se Božji slavljenički narod pod napadom duhova perverzije, incesta, sebičnosti i nagrizanja Stijene našega spasenja? Vjerujem da je odgovor potvrdan. Đavao napada Božji slavljenički narod sa svih strana, odakle god može.

Pokajanje je bilo važan dio Judine ratne strategije. Prvi dio ratnoga plana činila je molitva (licem prema zemlji). Drugi dio bilo je slavljenje Boga…

Pokajanje je bilo važan dio Judine ratne strategije. Prvi dio ratnoga plana činila je molitva (licem prema zemlji). Drugi dio bilo je slavljenje Boga halal slavljenjem u trenutku kada je otkrio svoju božansku strategiju. Treći dio bilo je priznavanje vlastitih grijeha (yadah). Četvrti dio sastojao se od zauzimanja stava i postojanog stajanja, a izražavao se u obliku zahvalnog slavljenja Boga (TeHillah) zbog divote njegove svetosti. Isti se redoslijed ponovio kada je David prenosio kovčeg svjedočanstva u hram.

Iskusio sam mir tek kada sam podigao glas u molitvi te potom krenuo u divlje i zahvalno slavljenje Gospodina

Možda nikada niste pomislili da slavljenje može biti ratno oružje. Nisam ni ja, sve dok se Božji neprijatelji nisu obrušili na mene takvom snagom da nisam vidio izlaza. Iskusio sam mir tek kada sam podigao glas u molitvi te potom krenuo u divlje i zahvalno slavljenje Gospodina. Povremeno to zaboravim i tada se moram ponovno toga sjetiti.

Iz knjige „Pred zidom“ autora Don Pottera. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu, u izdanju Biblioteke Vinograd, možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh