Duhovnost

ISUS GOVORI FAUSTINI I TEBI

Možda ovo danas trebaš čuti „Ne propitkuj znatiželjno putove kojima te vodim“, rekao je u jednoj prilici Isus svetoj Faustini (Dnevnik 1760), a možda i neki od nas upravo to trebamo danas čuti…

Foto: Shutterstock

 

Dok putujemo kroz život, prolazimo mnogim stazama. Po prirodi smo znatiželjni i želimo znati što nas čeka u budućnosti. Želimo biti spremni. Prelazimo preko neravnog terena i pred nama je mnogo vijugavih staza. Nailazimo na rupe, a ponekad dolazi i do „probušene gume“.

Udijeli mi milost da se ne brinem za svoju budućnost. Oblikuj moje srce da čezne za tvojom svetom voljom. Isuse, smiluj se nama i cijelome svijetu!

Majka Angelica, osnivačica EWTN-a, jednom je rekla da je vjera „biti jednom nogom na zemlji, drugom u zraku, i imati čudan osjećaj u želucu“. Iako je to točno, Bog želi da položimo svoju ruku u njegovu s potpunim pouzdanjem. Duša prožeta znatiželjom želi preuzeti kontrolu nad budućnosti – želi manipulirati i dominirati. Kontemplativna duša se uzda u Boga na svakom koraku puta. Hodajući „dolinom smrti“, ona govori: „Zla se ne bojim, jer ti si sa mnom“ (Psalam 23).

Molitva

Gospodine, nauči me povjerenju u tvoje vodstvo. Udijeli mi milost da obuzdam svoju znatiželju, da se ne brinem za svoju budućnost. Oblikuj moje srce da čezne za tvojom svetom voljom.

Isuse, smiluj se nama i cijelome svijetu.

P. S. Kada je sveta Faustina pitala o kraljevstvu Božjem na zemlji, Isus joj je odgovorio: „Moje kraljevstvo na zemlji je moj život u ljudskoj duši…“ Kakva čudesna misao! Kraljevstvo na zemlji je Isusov život u našim dušama! …

Iz knjige ‘Isus govori Faustini i tebi. 365 razmatranja’. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh