Razmišljamo o evanđelju

KOJIH NAMJERA ILI OSJEĆAJA JE PUNO TVOJE SRCE?

Možda je ovo razlog što bježiš od riječi Božje Da bi shvatio je li u tvome srcu dobrota ili zloća, potrebno je da te rasvijetli riječ Božja. Riječ Božja je svjetlo Istine. Ali mnogi katolici bježe od Božje riječi jer ne žele priznati da su zločesti

Foto: Unsplash, Cherry Laithang 

 

Ako slušamo i vjerujemo u Isusa Krista i Isusu Kristu, ne možemo reći da ne postoji grijeh. Danas nas Isus podsjeća da iz čovjekova srca mogu izaći sljedeći grijesi: bludnost, krađe, ubojstva, preljubi, lakomstva, zloba, prijevara, razuzdanost, zavist, kleveta, oholost i bezumlje. Ako je čovjekovo srce ispunjeno Duhom Svetim, iz njegova će srca izlaziti samo prave, svete, miroljubive, čiste, suosjećajne i milosrdne namjere.

Očito je: ako je u boci kiselo vino, u čaše će ulijevati loše vino.

Kojih namjera ili osjećaja je puno tvoje srce? Ako je u tvom srcu tama, nikad nećeš moći vidjeti da je tvoje srce kao obijeljeni grob, odnosno čisto izvana, ali iznutra je puno trulih kostiju.

Da bi shvatio je li u tvome srcu dobrota ili zloća, potrebno je da te rasvijetli riječ Božja

Da bi shvatio je li u tvome srcu dobrota ili zloća, potrebno je da te rasvijetli riječ Božja. Riječ Božja je svjetlo Istine. Ali mnogi katolici bježe od Božje riječi jer ne žele priznati da su zločesti.

Licemjerje je grijeh koji je protiv Istine. I to je najteži grijeh koji prebiva u čovječjem srcu

Mnogi se katolici predstavljaju kao čestiti ljudi, ali srce im je puno zlih osjećaja. Licemjerje je grijeh koji je protiv Istine. I to je najteži grijeh koji prebiva u čovječjem srcu. Pakao je pun licemjera. U prvotnoj Crkvi ispovijed je bila javna. Maska čestitosti se lomila kako bi Kristov obraćenik pokazao lice Istine.
Licemjer mnogo drži do tuđeg mišljenja, ali ne misli da je pravi sudac Krist Isus koji je rekao: „Ja sam ISTINA“.

Amen. ALELUJA.

O. Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Božanskog Poziva;

Sjeme; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh