Aktualnosti

ORGANIZIRA SKAC

Možda je došlo baš tvoje vrijeme; otvorene prijave na duhovne vježbe u svakodnevnici Ako želite naučiti plesati, ne možete jednostavno čitati knjigu o plesu; morate plesati! Ili, u najmanju ruku, imati nekoga tko će vam pomoći da plešete.

Foto: SKAC

SKAC
organizira novi ciklus kršćanske meditacije i ignacijevskih duhovnih vježbi u svakodnevicida čovjek samoga sebe pobijedi i svoj život uredi ne dajući se voditi ni od kakva nagnuća koje bi bilo neuredno”, kako to sam sv. Ignacije piše.

Vježbe započinju 4. listopada, a završetak je predviđen oko Božića. 

Prvi nagovori su nedjeljom iza večernje mise u 20 h u Palmotićevoj 31. Ciklus duhovnih vježbi vodi pater Tomislav Špiranec, kateheta Studentskog katoličkog centra Palma u suradnji s pratiteljima laicima.

Ovaj ciklus organiziran je u obliku individualno davanih duhovnih vježbi. To znači da se nagovori patera odvijaju kroz listopad a nakon toga vam pratitelji daju upute do kraja ciklusa. Budući da se Bog svakoj duši obraća na jedinstven način, netko će možda vježbe završiti koji tjedan uoči Božića a netko tek o Božiću. Program je dakle prilagođen pojedincu, tj. onome na što Bog svakog osobno zove. Jedno vrijedi za sve: On sigurno zove, zove u dubinu odnosa s Njim. A po Njemu i sa svime stvorenim.

Sudionik je obavezan:

  • kroz listopad dolaziti na nagovore nedjeljom u 20h u Palmotićevu 31,
  • uz nagovore dolaziti na duhovne razgovore sa svojim pratiteljem,
  • obavljati razgovore jednom tjedno u Palmotićevoj u trajanju od 20 minuta,
  • svakodnevno odvajati sat vremena za molitvu,
  • svako večer raditi egzamen (ispit savjesti),
  • povremeno obavljati eksperimente (po uputi pratitelja).

Ukoliko ste pročitali obveze i smatrate se spremnima za ovaj program ispunite prijavnicu ovdje: PRIJAVNICA ZA ADVENTSKI CIKLUS. Ukoliko imate pitanja uputite ih na: [email protected]

Duhovne vježbe na poseban način omogućuju okruženje u kojem čovjek može steći početnu naviku da sve s Bogom čini, da zapravo traži i nalazi Boga u svemu. Utemeljene su na knjižici Duhovne vježbe sv. Ignacija. Neka klasična djela o duhovnosti napisana su da ih se čita kontemplativno. Duhovne vježbe se razlikuju od njih. Njihova je namjena da ih čovjek iskusi, a ne da ih čita. Na neki način Vježbe su kao ples. Ako želite naučiti plesati, ne možete jednostavno čitati knjigu o plesu; morate plesati! Ili, u najmanju ruku, imati nekoga tko će vam pomoći da plešete. Zato duhovne vježbe daje voditelj, a u samome procesu vas prati pratitelj (najčešće isusovac ili neki laik). 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh