Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Moram priznati da me ponekad ljuti to što ispada da u našem braku ja moram biti taj/ta koji/a će uvijek „potezati“ prvi/a…

RAZMATRANJE I MOLITVA


Moram priznati da me ponekad ljuti to što nekako ispada da u našem braku ja moram biti taj/ta koji/a će uvijek „potezati“ prvi/a, koji/a bi trebao/la reagirati u ljubavi i poštovanju, čak me ti Gospodine zoveš da postupam tako bezobzira na okolnosti, dok druga strana kao da ne treba ulagati toliko koliko ja, ustvari kao da je nebitno. I kako je moguće da brak funkcionira ako se oboje ne trudimo, zar ja nemam prava? I muče me ta pitanja, napose kada ostanem sam/a sa sobom, kada ostanem sam/a sa suprugom, kada se nađem u svojevrsnoj izolaciji. Kroz dan, nekako kroz obaveze „pobjegnem“ često od svega, a upravo tu radim veliku grešku. Umjesto da bježim i padam u zamku osude i negativnih osjećaja, trebao/la bih iskreno, onako kako se osjećam, onakav/onakva kakva jesam doći sa svime time pred Gospodina i predati to Njemu.

I želim shvatiti zašto je bitno da ja neovisno o supružniku ustrajem u ljubavi i poštovanju

Što kada se umorim, što kada ono u što bježim nestane, što će mi ostati? I sad polako shvaćam ili želim shvatiti zašto je bitno da ja neovisno o supružniku ustrajem u ljubavi i poštovanju, jer time ne izgrađujem samo brak, supružnika i obitelj, nego izgrađujem sebe, upoznajem sebe, shvaćam da su moji postupci, dobri i loši, moja odluka, da oni govore o meni, da su sve te situacije u kojima se nađem, izvrsna prilika da upoznam samog/samu sebe, da shvatim gdje mogu rasti i posvećivati se, da shvatim da moj/a suprug/a ne uzrokuje da se ja ponašam loše, grubo, bez ljubavi i poštovanja, nego samo u tim trenucima otkriva kakvo je ustvari moje srce i gdje sam slab/a, koji dio sebe moram predati Bogu da iscijeli, jer upravo je u tim situacijama Bog moj pomoćnik i ne osuđuje me, baš suprotno, želi me podići, a samim time i naš brak.

Isuse, daj da kroz svoj brak, kroz sve lijepe i one manje lijepe trenutke zaslužim nebo i budem silna podrška svome suprugu i djeci na putu za nebo!

I zato neću pasti u zamku toga „zašto ja moram“, već želim priznati svoje slabosti, bez okrivljavanja, sa njima doći pred Boga, zamoliti ga da ih On uzme i da me iscijeli, da mi dadne snage da se za kriva djela ispričam i da stvari popravim. Zar nisam u tim situacijama, kada to uspijem, odlučim se, najsretniji/a? Možda trenutno ne mogu izreći nešto supružniku, ali mogu mu/joj napisati, poslati u poruci, mail-u, ispričati se, zamoliti za oprost, napraviti ono što je ispravno pred Bogom. Isuse, daj da kroz svoj brak, kroz sve lijepe i one manje lijepe trenutke zaslužim nebo i budem silna podrška svome suprugu i djeci na putu za nebo!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Bog nam je dao mudrost, znanje, talente, samog sebe, stavio me je u brak da bih zaslužio/la nebo po tom svetom savezu i otajstvu ljubavi. Svijet, osjećaji i sotona govoriti će mi i stalno stavljati u misli riječi poput „zašto bi“, „neka se on/a potrudi“, „zašto ja moram uvijek prvi/a“. Čovjek sam i slab, pasti ću, ali ako dopustim da me te riječi stalno varaju i stvore stav moga srca, propuštam mnoge situacije gdje se mogu posvetiti i biti sličan/a Kristu. Želim li propuštati te prilike da sakupim blago za Nebo i budem blagoslov braku?

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh