Duhovnost

DAVID WILKERSON

Mora postojati nešto više… Nije dovoljno znati da vas Otac ljubi; nije dovoljno vjerovati svim njegovim obećanjima; nije dovoljno hodati u vjeri; nije dovoljno znati da želite Gospodina sa svime što je u vama. Mora postojati nešto više…

Mora postojati nešto više…

Foto: Shutterstock

 

Nisam morbidan; nemam želju za smrću. Nije to noćna potištenost. Nikada, nijednom nisam posumnjao u svoje vječno spasenje. Ali ono u što ja sumnjam moja je sposobnost razumijevanja kako Bog djeluje. Ja uvijek osjećam silu njegove velike ljubavi. I u mojim me najsušim periodima osjećaj njegove ljubavi gotovo svladava. Nije dovoljno znati da vas Otac ljubi; nije dovoljno vjerovati svim njegovim obećanjima; nije dovoljno hodati u vjeri; nije dovoljno znati da želite Gospodina sa svime što je u vama. Mora postojati nešto više.

Srce mora znati da on dolazi voditi, utješiti i pomoći u vrijeme potrebe

Mora postojati blizina Gospodnja; mora postojati tihi glasić i radost kad ga čujete. Mora postojati spoznaja ne samo da on obitava u vama već da je i njegova Riječ u vašim ustima. Srce mora osjećati njegovu toplinu. Struja Božje nazočnosti mora ispunjavati prostoriju. Suze koje su se skupile u vama moraju naći oslobođenje. Isusova radost mora proći kroz sve vijuge vašeg uma. Srce mora znati da on dolazi voditi, utješiti i pomoći u vrijeme potrebe. Ne smije postojati ni sumnja, ni pitanje hoće li Bog doći i imati zajedništvo sa svojim slugom.

Bez Božje blizine nema mira. Suša se može zaustaviti jedino rosom njegove slave. Očaj se može rastjerati jedino sigurnim uvjerenjem da Bog odgovara. Oganj Duha Svetog mora ugrijati um, tijelo i dušu.

Autor: David Wilkerson

Izvor: Put Života

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh