Razmišljamo o evanđelju

O. LORENZO MONTECALVO

UZ DANAŠNJE EVANĐELJE Život je pun događaja koji nas stavljaju ispred izbora: ili Isus ili svijet Ako nemamo veliku ljubav prema Isusu, odabiremo ono najlakše i najugodnije, a to je slijediti mentalitet svijeta...

10 odluka za današnji dan

Iv 21,15-19
Onaj tko je odlučio slijediti Krista treba biti spreman odreći se nekih ljubavi koje su prepreka da ljubi Isusa prije svake druge osobe ili stvari.

Tko ili što ti je prepreka da ljubiš Isusa svim svojim srcem i svim svojim silama?

Isus ne želi biti iza nikoga. Isus je vrlo zahtjevan upravo stoga što je On dao cijeloga sebe za naše spasenje. Isus nas je do kraja ljubio. Tko ili što ti je prepreka da ljubiš Isusa svim svojim srcem i svim svojim silama?
Prije nekog vremena razgovarao sam s jednim mladićem. „Oče Lorenzo – rekao mi je – želim ući u sjemenište“. A ja ću: „Što ostavljaš kako bi slijedio Isusa?“On mi odgovori: „Radno mjesto i svoju zaručnicu!“ A ja dodam: „Čini mi se da je stvaran Božji poziv da budeš svećenik“. Prije nekoliko dana jedna djevojka mi je rekla da će je njen zaručnik ostaviti ako kaže „ne“ predbračnim odnosima. „A ti, što si mu odgovorila?“, upitao sam je. A ona mi je rekla da je, iz ljubavi prema Isusu, bila spremna poslušati Isusa prije nego zaručnika. Život je pun događaja koji nas stavljaju ispred izbora: ili Isus ili svijet.

Danas Isus dolazi pitati mene i tebe istu stvar koju je pitao i Petra: „Petre, voliš li me više nego ovi?“

Ako nemamo veliku ljubav prema Isusu, odabiremo ono najlakše i najugodnije, a to je slijediti mentalitet svijeta.
Danas Isus dolazi pitati mene i tebe istu stvar koju je pitao i Petra: „Petre, voliš li me više nego ovi?“ Samo onaj koji je stavio Isusa na prvo mjesto u svome srcu može biti pravi evangelizator. Amen. Aleluja.

O. Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Božanskog Poziva; S ljubaznim dopuštenjem Družbe Otaca Božanskog Poziva

Izvor: Sjeme; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh