Razmišljamo o evanđelju

O. LORENZO MONTECALVO

ZA DOBRO ČOVJEČANSTVA Njegov je glas ponekad bio kao munja ili kao truba UZ DANAŠNJE EVANĐELJE

Mk 12,35-37

Mnoštvo je rado slušalo Isusa. Slušali su ga satima. Riječi koje su izlazile iz Isusovih usta imale su pomazanje Duha Svetoga. Naravno, mnoštvo je bilo oduševljeno kad je slušalo Isusa. Štoviše, govorili su da nitko nije govorio kao Isus. Isusova riječ bila je puna milosti, milosrđa, utjehe, istine. Mnoštvo je voljelo slušati Isusa, ali malo njih je željelo vršiti njegov nauk. Događalo se ponekad da je nakon naučavanja Isus ostajao sâm.

Njegov je govor bio zahtjevan i tvrd za dobro čovječanstva. Isus nije prakticirao toleranciju, kako to čine neki svećenici da privuku ljude u svoje crkve. Isus od svojih slušatelja nije tražio slavu i pljesak, kako to čine neki svećenici, već je u svemu što je govorio i činio slavio Oca na nebesima. Isusov govor nije bio klerikalan ni sladunjav. Njegov je glas ponekad bio kao munja ili kao truba. Isus je govorio s vlašću. Dok je on naučavao, nitko nije spavao. Božji narod danas kao nikad prije treba propovjednike koji će govoriti Isusovim riječima i srcem. Amen. Aleluja.

O. Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Božanskog Poziva; S ljubaznim dopuštenjem Družbe Otaca Božanskog Poziva

Izvor: Sjeme; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh