Razmišljamo o evanđelju

O. LORENZO MONTECALVO

GOSPODIN PROVIĐA NA SVOJ NAČIN I OBILNO Od mene želi samo jednu stvar UZ DANAŠNJE EVANĐELJE

Mk 10,28-31

 

U dobi od dvanaest godina napustio sam mamu i tatu, te mi je tijekom mog puta zvanja i svećeništva Gospodin darovao mnoge mame i tate koji su mi iskrena srca rekli: “Volimo te kao sina”.

Ondje gdje se gaji prijateljstvo utemeljeno na uzajamnoj ljubavi prema Gospodinu, ljubav među ljudima je snažnija od krvne veze

Nije mi nikada nedostajalo majčinske nježnosti i očinske ljubavi. Bog je vjeran u svojim obećanjima. Uvijek nam daruje stostruko od onog što smo napustili zbog njegove ljubavi.

Naravno, ostavljanjem roditelja u svojoj nježnoj dobi, udaljio sam se i od ljubavi svoje braće i svojih sestara. Kao najmlađe dijete bio sam veoma ljubljen u obitelji. Moram reći da mi je Gospodin, tijekom mog puta zvanja i svećeništva, darovao tolike muškarce i žene koji su me voljeli (i još uvijek me vole) kao brata. Bilo je mnogo slučajeva da mi je rečeno: “Volim te više od svog rođenog brata”. Ondje gdje se gaji prijateljstvo utemeljeno na uzajamnoj ljubavi prema Gospodinu, ljubav među ljudima je snažnija od krvne veze.

Mnoga se rođena braća i sestre međusobno mrze iz financijskih razloga, ali nikad nisam vidio braću i sestre u Kristu da se međusobno mrze. Bratska ljubav koja proizvire iz Kristova srca je neraskidiva.

Gospodin proviđa na svoj način i obilno. On od mene želi samo jednu stvar: da tražim kraljevstvo Božje i naviještam Evanđelje u zgodno i nezgodno vrijeme

Moram reći da, ušavši u sjemenište 1957., nisam ostavio materijalna dobra. Kući sam ostavio sigurnost svakodnevnog kruha, a u sjemeništu je bilo dana kad je nedostajalo čak i kruha svagdašnjeg. Ali kad sam poslije otišao u SAD kako bih završio studij, kruha je bilo u obilju. I danas mogu reći: “Gospodin je pastir moj, ni u čem ja ne oskudijevam”.

Preko velikodušnosti mojih prijatelja neprestano sam bio pun darova. I danas, iako nisam župnik, ne moram se brinuti govoreći: “Što ću jesti ili odjenuti?” Gospodin proviđa na svoj način i obilno. On od mene želi samo jednu stvar: da tražim kraljevstvo Božje i naviještam Evanđelje u zgodno i nezgodno vrijeme. On će se pobrinuti da mi ostalo dade stostruko. Hvala ti, Gospodine, za svaku vrstu bogatstva kojeg si mi dao. Amen. Aleluja.

O. Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Božanskog Poziva; S ljubaznim dopuštenjem Družbe Otaca Božanskog Poziva

Izvor: Sjeme; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh